Liukuportaiden uusi kulku­suunta miellyttää matkustajia Rautatien­torilla

Aseman liukuportaiden kulkusuuntaa muutettiin viime lokakuussa. Kaupunki pohtii liukuporrasjärjestelyiden uusimista myös Hakaniemen asemalla.

Aiemmin alas veivät reunimmaiset liukuportaat.

Matkustajat ovat tyytyväisiä Rautatientorin metroaseman uusiin liukuporrasjärjestelyihin. Asia selviää Pääkaupunkiseudun kaupunkiliikenteen teettämästä matkustajakyselystä.

Aseman liukuporrasjärjestelyjä muutettiin viime vuoden lokakuussa. Aiemmin Kompassitasolta alas vei reunimmainen liukuporras. Nykyään alas vie yhdet keskimmäisistä liukuportaista. Liukuportaista kolmet vievät matkustajia ylöspäin.

61 prosenttia vastaajista piti uutta järjestelyä vanhaa toimivampana tai oli sitä mieltä, ettei sillä ollut vaikutusta omaan liikkumiseen. Muutokseen myönteisesti suhtautuvat matkustajat kokivat, että uusi järjestys sujuvoitti liikennettä laituritasolla.

Vastaajista 39 prosenttia piti uutta järjestelyä huonompana entiseen verrattuna.

Loka-marraskuussa toteutettuun kyselyyn vastasi 500 matkustajaa.

Kyselyn perusteella matkustajien tyytyväisyyteen vaikutti se, mihin suuntaan he asemalta kulkivat.

Rautatientorilta länteen päin matkustavista vastaajista 68 prosenttia piti muuttunutta järjestystä joko parempana tai koki, ettei sillä ollut merkitystä omaan liikkumiseen. Rautatientorilta itään matkustavista sitä mieltä oli 55 prosenttia.

Kaupunkiliikenteen mukaan tulokseen vaikuttaa se, että aiempi liukuporrasjärjestely oli suunniteltu ennen Länsimetron tuloa.

Asemalle toivottiin vastauksissa kaksia alaspäin ja kaksia ylöspäin kulkevia liukuportaita. Kaupunkiliikenteen mukaan ylös tuleville matkustajille täytyy kuitenkin varata enemmän liukuportaita, jotta poistuminen asemalta on turvallista ja sujuvaa.

Ihmisvirtoja ohjaavat aidat laituritasolla herättivät mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Testin aikana Pääkaupunkiseudun kaupunkiliikenne sai palautetta myös siitä, että liukuportaiden kulkusuunnan muutoksesta kertovat kuulutukset olivat päällekkäisiä.

Vastauksissa toivottiin vastaavaa järjestelyä myös muille metroasemille. Kaupunkiliikenne kertoo miettivänsä liukuportaiden kulkusuunnan vaihtoa myös Hakaniemen asemalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat