Mies kävi illanvietossa kaverinsa kimppuun ja alkoi hakata imurilla

Helsingin hovioikeus tuomitsi 27-vuotiaan miehen yli seitsemän vuotta sitten tapahtuneista pahoinpitelyistä.

Rikoksia käsiteltiin ensimmäisen kerran Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vuonna 2021.

Nuori mies pahoinpiteli tuttaviaan kolmeen eri otteeseen Vantaalla. Rikokset tapahtuivat toisen uhrin kotona, jossa nautittiin runsaasti alkoholia.

Ensimmäinen pahoinpitely tapahtui helmikuussa 2016. Uhrille ja mies olivat molemmat juovuksissa ja heille tuli erimielisyyksiä. Mies oli äkisti yrittänyt puukottaa uhria.

Uhri onnistui laittamaan kätensä suojakseen. Veitsi osui uhria kämmenselkään.

Toinen pahoinpitely tapahtui muutamaa viikkoa myöhemmin. Uhrina oli sama mies kuin ensimmäisessä pahoinpitelyssä.

Uhri ja mies olivat jälleen olleet viettämässä iltaa samassa yksityisasunnossa. Uhri oli ollut lähdössä pois, kun mies oli ystävänsä kanssa estänyt tämän.

Mies oli käynyt uhrin kimppuun, lyönyt tätä ensin nyrkeillä ja uhrin kaaduttua maahan lyönyt tätä metallisella imurinputkella.

Kolmannen pahoinpitelyn uhri oli yksityisasunnon asukas. Pahoinpitely tapahtui huhtikuussa 2018.

Uhri oli ollut makaamassa sohvalla, kun mies oli alkanut lyödä uhria nyrkeillä pään alueelle ja kuristanut tämän tajuttomaksi sähköjohdolla.

Tapauksia käsiteltiin ensimmäisen kerran Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vuonna 2021.

Mies myönsi viimeisimmän pahoinpitelyn, mutta kiisti vuonna 2016 tapahtuneet pahoinpitelyt. Käräjäoikeus piti uhrin kertomusta uskottavana. Todisteena oli myös muun muassa hätäkeskuspuhelut, jotka uhri oli soittanut heti pahoinpitelyn jälkeen.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1995 syntyneen miehen kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden ja kuuden kuukauden. vankeusrangaistukseen.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen samoihin rikoksiin kuin käräjäoikeus, mutta hovissa miehen tuomio aleni alle kahden vuoden vankeusrangaistukseksi.

Hovioikeudessa rangaistusta alentavina otettiin huomioon miehen aiemmat tuomiot. Mies on aiemmin saanut vankeustuomioita muun muassa ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Lue lisää: Mies puuttui ystävä­pariskuntansa riitaan puukolla

Lue lisää: Kiista rauhoittavista lääkkeistä kärjistyi tapoksi työmaalla Helsingissä

Lue lisää: Mies puukotettiin kuoliaaksi Kalliossa: näyttö ei riittänyt tuomioon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat