Sdp:llä neljä ehdokasta Helsingin apulais­pormestariksi

Sdp etsii korvaajaa eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi valitulle Nasima Razmyarille.

Ehdolla Helsingin apulaispormestariksi ovat Hilkka Ahde (vas.), Ville Jalovaara, Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari.

Kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavan Helsingin apulaispormestarin tehtävään pyrkii neljä ehdokasta, tiedottaa Helsingin sosialidemokraatit.

Sdp sai apulaispormestarin paikan täytettäväksi vuoden 2021 kuntavaaleissa. Tähän saakka apulaispormestarina on toiminut Nasima Razmyar. Razmyar jättää tehtävän, koska hänet valittiin kansanedustajaksi kevään eduskuntavaaleissa.

Razmyarin korvaajaksi ovat ehdolla kaupunginvaltuutetut Hilkka Ahde ja Ville Jalovaara sekä varavaltuutetut Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari.

Uusi apulaispormestari nimetään Helsingin sosialidemokraattien ylimääräisessä piirikokouksessa 25. toukokuuta. Ehdokkaiden kesken järjestetään keskustelutilaisuus Paasitornissa 11. toukokuuta.

Helsingissä on yhteensä neljä apulaispormestaria, jotka toimivat toimialalautakuntien puheenjohtajina ja kaupunginhallituksen jäseninä. Muut apulaispormestarisalkut kuuluvat kokoomukselle, vihreille ja vasemmistoliitolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat