Syyttäjä vaatii lapseen törmänneelle raitio­vaunun kuljettajalle ehdollista vankeutta

12-vuotias poika kuoli marraskuussa 2020 raitiovaunun törmättyä häneen Helsingin Vallilassa.

Onnettomuuspaikalle Mäkelänkadulle oli tuotu kynttilöitä onnettomuuden jälkeisenä päivänä.

Syyttäjä vaatii raitiovaunun kuljettajalle ehdollista vankeusrangaistusta tapauksessa, jossa 12-vuotias poika kuoli marraskuussa 2020 raitiovaunun törmättyä häneen Helsingin Vallilassa.

Syyttäjän mukaan raitiovaunun kuljettaja aiheutti pojan kuoleman törkeällä huolimattomuudellaan, koska hän ajoi suojatielle vastoin valo-opastimen kieltoa ja tilanteeseen nähden liian suurella nopeudella.

Kuljettajaa syytetään Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Raitiovaunun kuljettaja kiistää molemmat syytteet. Hän sanoo kirjallisessa vastauksessaan käräjäoikeudelle, ettei olisi voinut toimia tilanteessa toisin, vaan kyse oli ennalta-arvaamattomasta ja erittäin traagisesta onnettomuudesta.

Syyttäjän mukaan kuljettaja ei alentanut raitiovaunun nopeutta valo-opastimen vaihduttua nuolivalosta viivavaloksi, joka vastaa keltaista liikennevaloa. Haastehakemuksessa kerrotaan, että kuljettaja ohitti Mäkelänkadun ja Elimäentien risteyksen valo-opasteen sen jälkeen, kun opastimen valo muuttui viivavalosta S-valoksi. S-valo tarkoittaa raitiovaunuliikenteessä punaista valoa.

Valon vaihtuessa S-valoksi raitiovaunu oli syyttäjän kertoman mukaan reilun kahdeksan metrin päässä pysäytysviivasta. Tämän jälkeen kuljettaja oli syyttäjän mukaan vielä jatkanut matkaa pysäkille suojatien yli nopeudella, joka selvästi ylitti toimintaohjeiden mukaisen turvalliseen pysäkille tuloon annetun suosituksen.

Poliisi on aiemmin kertonut, että esitutkinnan perusteella poika oli juossut suojatiellä punaisia valoja päin.

Lue lisää: 12-vuotias poika jäi raitiovaunun alle ja kuoli: Kuljettaja joutuu syytteeseen

Lue lisää: Lapsi kuoli törmäyksessä raitiovaunun kanssa – Turma sattui Vallilassa vilkkaasti liikennöidyllä suojatiellä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat