Häirinnän vuoksi tuomittu opettaja ei ole nyt toimessaan oppi­laitoksessa

Hovioikeus päätti, että juridisesti mies on kelvollinen alaikäisten opettajaksi.

Helsingin hovioikeus piti miehen saaman ehdollisen vankeusrangaistuksen voimassa.

| Päivitetty

SeksuaaliseN häirinnän vuoksi Vantaalla virkavelvollisuuden rikkomisesta tuomittu opettaja ei ole tällä hetkellä työssä oppilaitoksesta. Vuonna 1962 syntynyt mies on työskennellyt lehtorina Vantaan ammattiopistossa Variassa, jossa häirintätapauksetkin tapahtuivat.

Asiasta kertoi HS:lle koulun rehtori Pekka Tauriainen.

Maanantaina Helsingin hovioikeus kumosi käräjäoikeuden miehelle aiemmin määräämän viraltapanon. Hovioikeuden mukaan miehen menettely kokonaisuutena arvioitaessa osoita hänen olevan sopimaton ammattiopiston opettajan tehtävään.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli tuominnut miehen virkavelvollisuuden rikkomisesta 30 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies oli käyttäytynyt seksuaalisesti häiritsevällä tavalla alaikäisiä oppilaita kohtaan.

Tapauksia oli kaksi, toinen vuonna 2020 ja toinen vuonna 2021.

Käräjäoikeus oli samalla määrännyt miehen pantavaksi viralta. Käräjäoikeuden mukaan miehen rikos osoittaa, ettei hän ole sovelias opettamaan alaikäisiä oppilaita.

Valittaessaan käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen mies oli vedonnut rikkeettömään 30-vuotiseen taustaan opettajana. Hänen mukaansa tuomio virkavelvollisuuden rikkomisesta ei osoittanut häntä sopimattomaksi opettajan toimeensa.

Viraltapanon kumoamista lukuun ottamatta hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden päätöstä, eli miehelle tuomittu 30 vuorokauden ehdollinen ehdollisen vankeustuomio säilyi.

Yksityisyyden suojan vuoksi Tauriainen ei kerro, onko opettaja pois töistä väliaikaisesti vai pysyvästi.

Oikaisu 9.5. kello 8.49: Artikkelissa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että opettaja olisi tuomittu seksuaalisesta häirinnästä. Seksuaalisesti oppilaitaan häirinnyt opettaja sai tuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat