HSL alkaa periä maksua palvelupisteessä

HSL alkaa periä uusia palvelumaksuja. Tarkoitus on pyrkiä vähentämään ruuhkia.

Asiakkaita jonottamassa Helsingin seudun liikenteen palvelupisteessä.

| Päivitetty

Helsingin seudun liikenne (HSL) alkaa periä palvelumaksuja osalta asiakaspalvelupisteessä asioivilta kesäkuun alusta alkaen.

Esimerkiksi kausilipun lataaminen matkakortille maksaa viisi euroa, arvon lataaminen euron ja asiakasryhmän muuttaminen kahdeksan euroa. Aiemmin näistä ei ole peritty maksuja.

Asiakasryhmän muuttaminen tulee ajankohtaisesti esimerkiksi tilanteessa, jossa henkilö tarvitsee opiskelijalipun.

Lippuihin liittyvistä hyvitys- ja muutospyynnöistä sekä tarkastusmaksun peruutuspyynnöistä tulee niin ikään kahdeksan euron palvelumaksu. Näistä on veloitettu tähän asti kuusi euroa.

HSL:n mukaan palvelumaksuihin liittyvä uudistus koskee asiakkaita, jotka voisivat hoitaa matkakortin lataamisen myös itsepalveluna lippuautomaatilla, HSL:n verkkosivuilla tai sovelluksessa.

Esimerkiksi edut ja alennukset saa yleensä käyttöön ilman palvelumaksua sovelluksella.

Kuntayhtymä ei aio periä maksua jatkossakaan neuvonnasta eikä palveluista, joissa henkilökohtainen asiointi tiskillä on ainoa tapa hoitaa asia.

Palvelumaksulta välttyvät siten esimerkiksi liikuntarajoitteiset, kansan- tai takuueläkettä tai kuntoutustukea saavat, vaihto-opiskelijat ja muut opiskelijat, joiden alennusoikeutta ei ole mahdollista tarkastaa Opetushallituksen verkkopalvelusta.

HSL perustelee muutosta asiakaspalvelun ruuhkien ehkäisyllä.

Kuntayhtymän mukaan sen palvelupisteessä asioi miltei 177 000 asiakasta viime vuonna ja asiakaspalvelu on ajoittain pahasti ruuhkautunut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat