Mies kiusasi naapureita niin, että lopulta hänet ajettiin pois kodistaan Espoossa

Mies häiriköi toistuvasti naapureitaan asuintalossa Espoossa. Lopulta miehen vuokrasopimus purettiin häiriköinnin vuoksi.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus käsitteli naapuririitaan liittyvää asiaa tammikuussa.

| Päivitetty

Espoon kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö Espoon Asunnot irtisanoi eläkkeellä olevan miehen vuokrasopimuksen sen jälkeen, kun mies oli häiriköinyt naapureitaan toistuvasti kesäkuusta 2021 lähtien.

Vuokralainen piti vuokrasopimuksen irtisanomista perusteettomana ja nosti kanteen Espoon Asuntoja vastaan. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi kanteen tammikuussa.

Mies oli tahallaan ruiskuttanut asukkaiden kasvoille jotakin nestettä talon pihalla, lyönyt seitsemänvuotiasta poikaa kasvoihin ja käyttäytynyt uhkaavasti naapuriaan kohtaan.

Lisäksi hän oli yrittänyt ajaa yhden asukkaan päälle polkupyörällään. Vuokralaisen käytös oli arvaamatonta ja aiheuttanut pelkoa muissa asukkaissa.

Mies itse kiisti aiheuttaneensa häiriötä kiinteistön pihalla, pahoinpidelleensä lasta ja ajaneensa tahallisesti kenenkään päälle.

Miehen mukaan yhdessä tapauksessa naapuri oli lähestynyt häntä uhkaavasti. Toisessa tapauksessa pyörällä ajanut lapsi oli osunut häntä polvitaipeisiin niin, että hän oli törmäyksen voimasta kaatunut polvilleen.

Vuokralaisen mukaan hän ei saanut vuokranantajalta varoitusta eikä vuokranantaja ottanut häneen yhteyttä ennen kuin haastemies toimitti irtisanomisilmoituksen.

Käräjäoikeus katsoi, että todistajien kertomukset ja asumisrauhan häirintää koskevat kirjalliset ilmoitukset osoittavat vuokralaisen aiheuttaneen häiriötä muille asukkaille. Osasta tapauksista oli tehty myös rikosilmoitus poliisille.

Tuomion mukaan vuokranantajalla oli hyväksyttävä syy vuokrasopimuksen irtisanomiseen eikä irtisanominen edellyttänyt varoituksen antamista.

Käräjäoikeus velvoitti vuokralaisen maksamaan Espoon Asunnoille korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista 700 euroa viivästyskorkoineen.

Hovioikeus ei myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa, joten käräjäoikeuden tuomio jää voimaan.

Lue lisää: Vaino kärjistyi taloyhtiössä Helsingissä: Nainen poisti ovikellonsa, että naapuri ei voisi soittaa sitä

Lue lisää: Pienestä aidasta syntyi suuri riita – 20 sentin poikkeama oli naapurille liikaa

Lue lisää: Pariskunta kyttäsi naapureitaan vuosien ajan Helsingissä: Tallensi laajan arkiston asukkaiden arjesta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat