Riita Hesperian puiston 14 puusta jatkuu

Hesperian puiston puiden kaataminen hyväksyttiin Uudenmaan Ely-keskuksen päätöksessä. Luonnonsuojelijat tekivät kuitenkin uuden valituksen.

Hesperian puiston puut ovat aiheuttaneet erimielisyyttä maaliskuusta asti.

Kielto Hesperian puiston puiden kaatamisesta jatkuu Helsingissä.

Hallinto-oikeus on toukokuun alussa päättänyt puiden kaatamisen kieltämisestä uudelleen. Kyse on välipäätöksestä, jonka toimenpidekielto koskee Hesperian puiston aluetta Hesperian esplanadin kohdalla.

Hallinto-oikeuden määräys on voimassa siihen asti, että valitus on lainvoimaisesti ratkaistu tai toisin määrätään.

14 puun kohtalo Hesperian puistossa on nyt hallinto-oikeudessa jo toista kertaa.

Helsy valitti Uudenmaan ely-keskuksen huhtikuussa tekemästä päätöksestä, joka siunasi puiden kaatamisen.

Ely-keskus perusteli puiden kaatamista sillä, että alueelta ei tunneta yhtään liito-oravan lisääntymis- tai levähdyspaikkaa. Lisäksi päätöksessä arvioitiin, että liito-oravian Mannerheimintien ylitys onnistuisi kohdassa jatkossakin Mannerheimintien varteen sijoittuvien lehtipuiden avulla.

”Liito-orava voisi edelleen hyödyntää karttapalveluun merkittyä liikkumisreittiä myös Hesperian puistossa liikkuessaan”, ely-keskus toteaa päätöksessä.

Ely-keskus ei pidä liito-oravien kulkureittiä Mannerheimintien yli todennäköisenä.

Mannerheimintien remontin yhteydessä kaadettavien puiden kohtalo on aiheuttanut erimielisyyttä maaliskuusta asti.

Toimenpidekielto ei viivästytä tällä hetkellä Mannerheimintien remonttia, projektirakennuttamisyksikön päällikkö Liisa Taskila kaupunkiympäristön toimialalta kertoo.

“Riippuu siitä, kuinka monta kuukautta lopullisen päätöksen tekeminen kestää. Mutta nyt odotellaan rauhassa päätöstä”, hän toteaa.

Alun perin kaupungin suunnitelmissa oli kaataa 90 puuta Runeberginkadun ja postikadun väliseltä osuudelta. Toimenpidekiellossa olevaa 14 puuta lukuun ottamatta kaikki puut on nyt kaadettu.

Kaupunki perustelee puiden kaatamista niiden huonolla kunnolla ja sillä, etteivät ne kestäisi katuremonttia elinvoimaisina.

Kaadettujen puiden tilalle on tarkoitus istuttaa uusia, mutta ei samoihin kohtiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat