Kaupunki on siirtänyt kymmeniä sähköpotkulautoja väyliltä Helsingissä, laskut yrityksille

Vapun jälkeen kaupunki on siirtänyt ainakin 37 skuuttia ja antanut siirtomääräyksen 90 laudasta.

Sähköpotkulautoja pysäköityinä Sörnäisten Rantatien varsille Flow-festivaalin aikana viime kesänä.

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta oli siirrättänyt vapun jälkeen maanantaihin mennessä jo 37 sähköpotkulautaa eli skuuttia haitallisista ja vaarallisista paikoista eri puolilta kaupunkia.

”On tehty lähisiirtoja, kun niistä on ollut huomattavaa haittaa”, kaupungin johtava pysäköinninvalvoja Sari Huuhtanen kertoo.

Lähisiirrossa potkulauta siirretään lähimpään niille tarkoitettuun ja merkittyyn paikkaan. Siirron kustannukset maksaa skuutin omistava yritys.

”Siirtomaksuja ei voida antaa sähköpotkulaudan käyttäjälle”, Huuhtanen sanoo. Hän tarkoittaa lautoja, jotka joku yritys no vuokrannut käyttäjille.

Sähköpotkulaudan tai sähköpyörän lähisiirto maksaa 55 euroa. Jos sähkölauta tai sähköpyörä syystä tai toisesta joudutaan siirtämään kaupungin varikolle Tattarisuolle, hinta on 60 euroa. Tavallisen polkupyörän lähisiirto maksaa 30 euroa.

Jos väärään paikkaan jätetty skuutti ei aiheuta huomattavaa vaan lievempää haittaa, kaupunki ei itse poista sitä.

”Silloin ilmoitamme omistajalle, että tulkaa itse siirtämään se pois.”

Ilmoituksia on tämän kuun aikana tehty 90 sähköpotkulaudasta.

Tällä viikolla pääkaupunkiseudulla on meneillään pyöräilyviikko. Yksi viikon tavoitteista on tehdä pyöräilyväylistä turvallisempia ja sujuvampia.

Pysäköinninvalvonta valvoo myös autojen pysäköintiä pyörätielle tällä viikolla tehostetusti. Huuhtasen mukaan autoille ei juuri ole tarvinnut määrätä virhemaksuja. Se ei ole tarkoituskaan.

”Näkyvyys on tärkeä osa pyöräilyviikkoa.”

Huuhtasen mukaan valvonnan näkyvyydellä pyritään lisäämään turvallisuutta.

Sähköpotkulautojen siirrot eivät ole kampanjaa. Huuhtasen mukaan siirrot jatkuvat koko kesän ja syksyyn niin kauan kuin vuokraskuutit ovat käytössä.

Pysäköinninvalvonta alkoi siirtää haitallisiin paikkoihin jätettyjä sähköpotkulautoja viime syksynä. Silloin niitä ei siirrelty kovin pitkään, sillä kausi loppui.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat