Virastot, laitokset ja kirkko riehaantuivat Käärijästä sosiaalisessa mediassa

Helsingin tuomiokirkon Käärijä-bolero ja -kampaus on kenties yllättävin tempaus.

Jopa Tuomiokirkosta on tullut Käärijä.

Käärijän odotettu euroviisumenestys on saanut paitsi yksittäiset ihmiset myös muun muassa virastot, yritykset, erilaiset muut laitokset ja jopa kirkon reagoimaan vihrein värein. Osa reaktioista on fyysisessä olomuodossa mikä missäkin, mutta viisuinnostus näkyy erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Kenties yllättävin sosiaalisen median Käärijä-tempauksista on Suomen evankelisluterilaisen kirkon julkaisu yhteisöpalvelu Twitterissä. Kirkko julkaisi twiitissään kuvan Suomen tunnetuimmasta kirkosta eli Senaatintorilla olevasta Helsingin Tuomiokirkosta.

Kuva oli käsitelty niin, että kirkontornin päälle oli sijoitettu Käärijän tunnettu kampaus. Kirkon kyljessä kuvassa on Käärijän bolerovaatteen hihat ja tornin juuressa niittikaulus.

Parin päivän ajan Facebookissa on näkynyt monenlaisia versioita emojeista kootuista Käärijä-symboleista. Niihin käytetään yleisimmin kämmenkuvatuksia, vihreitä palloja ja erinäköisiä naamahymiöitä.

Villityksen aloitti Helsingin työväenopiston rehtori Ville Ylikahri viime perjantaina. Hän kertoi HS:n jutussa miettineensä, miten osallistua viisuriehaan, kun normaali viisukatsomoravintola on remontissa. Siinä miettiessään hän keksi sommitella Käärijä-emojiyhdistelmän.

”Sieltähän löytyi kädet, vihreät pallot ja naama aurinkolaseineen. Etsin turhaan jotain, mikä olisi vastannut pottakampausta, mutta sellaista ei ollut”, Ylikahri totesi jutussa.

Ylikahri on twiitissään mainitsemansa yökerho DTM:n omistajayhtiön hallituksen jäsen.

Ylikahrin keksinnöstä tuli saman tien somehitti. Siitä on tehty lukuisia versioita, joissa vaihtelevat kämmenten asento, pallojen määrä ja naama.

Kunnallisella puolella Nurmijärven tapa huomioida Käärijä menee jopa Euroviisuja syvemmälle suomalaiseen kulttuuriin. Kunta julkaisi tiistaina viisujen ensimmäisenä semifinaalipäivänä Facebookissa kuvan, jossa kaupungintalon seinässä olevassa vaakunassa on Aleksis Kiven seitsemän Jukolan veljeksen hahmojen kuvat korvattu seitsemällä Käärijällä.

Facebookiin muokatussa kuvassa Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä on esittelevinään uutta vaakunaa.

Julkisista tunnetuista laitoksista mainittakoon Helsingin Keskustakirjasto Oodi, joka on hienovaraisesti sijoittanut vihreät pallot Facebookin ja Twitterin profiilikuviinsa.

Julkisissa rakennushankkeissakin on nähty Käärijä-vivahdetta. Kruunusiltojen rakennusprojektin Twitteriin hän ilmestyi Käärijän semifinaalipäivänä.

Puolueista omaperäisin huomionosoitus on kenties hieman yllättäen keskustan keksintö. Puolueen tunnukseen eli neliapilaan on taiteiltu graafinen tulkinta Käärijän kasvoista ja napa.

Oikeassa fyysisessä ympäristössä epäilemättä näkyvin huomionosoitus on Helsingin päärautatieasemalla. Pääoven vierillä seisovat kivimiehet saivat kirkkaanvihreät Käärijä-bolerot ylleen jo päiviä ennen ensimmäistä semifinaalia.

Massiivisin ”oikean maailman” Käärijä-huomionosoitus on Helsingin päärautatieasemalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat