Videot näyttävät, millaisia Tapiolaan pystytetyt väliaikaiset kävelysillat ovat

Tapiolan remonttien vuoksi alueella on runsaasti väliaikaisia siltarakennelmia. Silta oli tarkastettu edellisen kerran kuusi päivää aiemmin. HS:n kuvaamat videot esittelevät edelleen pystyssä olevan sillan.

Espoon Tapiolassa torstaina romahtanut väliaikainen kävelysilta ei ollut ainoa laatuaan. Tapiolassa on mittavan purkavan uudisrakentamisen vuoksi runsaasti poikkeusjärjestelyjä jalankulkijoille.

Tapiolassa on käytössä yhä ainakin yksi väliaikainen silta, joka on samanlainen kuin romahtanut silta.

Silta esitellään tämän jutun yhteydessä julkaistavilla videoilla.

Onnettomuutta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa Espoon kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo vahvisti, että alueella on vastaavia rakenteita. Isotalon mukaan ne on välittömästi tarkastettu onnettomuuden jälkeen. Toistaiseksi mitään silloista ei ole asetettu käyttökieltoon.

Isotalon mukaan väliaikaiset sillat on tarkastettu viikoittain rakentajan eli Renta Telineiden toimesta. Edellisessä tarkastuksessa perjantaina 5. toukokuuta ei Isotalon mukaan raportoitu mitään poikkeuksellista.

Lue lisää: Turmasillan rakentaja kertoo, mistä onnettomuus toden­näköisesti johtui

Onnettomuutta tutkii sekä poliisi että onnettomuustutkimuskeskus (Otkes). Otkesin mukaan tutkinta kestää 6–12 kuukautta.

Viranomaistietojen mukaan sillalla oli tapahtumahetkellä 45 henkilöä. Kaikki eivät pudonneet sillan pohjan pettäessä.

Nyt Isotalon mukaan selvitetään, oliko silta suunniteltu ja toteutettu oikein.

Paikalliset asukkaat ovat kertoneet HS:lle huomanneenssa jo aiemmin, että silta nitisee ja natisee. Espoon kaupunginjohtajan Jukka Mäkelän mukaan valituksia ei ole tullut kaupungille asti.

”Olemme tottuneet siihen, että Tapiolassa on aktiivisia asukkaita, joilta saadaan nopeasti palautetta niistä kohdista, joita pitää parantaa”, Mäkelä totesi tiedotustilaisuudessa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat