Helenin toimitus­johtaja valittiin Energia­teollisuuden hallituksen puheen­johtajaksi

Sirkka mainitsee pienydinvoiman yhtenä mahdollisuutena edistää hiilineutraaliin energiajärjestelmään siirtymistä.

Helenin toimitusjohtaja Olli Sirkka kuvattuna Hanasaaren voimalaitoksella maaliskuussa.

Helenin toimitusjohtaja Olli Sirkka on valittu Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajaksi, Helen ja Energiateollisuus kertovat tiedotteissaan.

Energiateollisuus on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Järjestö valitsi Sirkan hallituksensa puheenjohtajaksi liittokokouksessaan torstaina.

Sirkka kommentoi tiedotteessa, että haluaa olla uudessa tehtävässään vauhdittamassa vihreää siirtymää ja varmistamassa energian toimitusvarmuutta.

”Suomi on selvinnyt energiakriisistä selvästi muuta Eurooppaa paremmin. Olemme kyenneet yhdessä asiakkaidemme kanssa takaamaan energian riittävyyden ja ottamaan samalla merkittäviä harppauksia kohti hiilineutraalia energiajärjestelmää.”

Sirkka mainitsee pienydinvoiman yhtenä mahdollisuutena edistää siirtymää kohti hiilineutraaliutta. Hän vaatii myös Suomen tulevalta hallitukselta konkreettista sitoutumista pienydinvoimaan.

”Pienydinvoima on merkittävä keino lisätä polttoon perustumatonta, paikallista sähkön ja lämmön tuotantoa, joka takaa kohtuuhintaisen ja toimitusvarman energian Suomen kasvun pohjaksi”, Sirkka sanoo.

Helen oy on Helsingin kaupungin omistama yhtiö.

Huhtikuun lopulla uutisoitiin, että Helenin hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara (vihr) eroaa tehtävästään. Uutena puheenjohtajana aloittaa kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Atte Harjanne (vihr).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat