IS: Isossa Omenassa vartijoiden otteessa ollut nainen ei kuollut tukehtumalla

Kuolinsyyn pois rajaaminen käy ilmi Ilta-Sanomien tietojen mukaan oikeuslääkärin asiantuntijalausunnosta.

Ison Omenan kauppakeskuksessa Espoossa kuoli tammikuun alussa nainen sen jälkeen, kun vartijat olivat ottaneet hänet kiinni ja painaneet hänet vatsalleen maahan.

Espoolaisessa kauppakeskuksessa Isossa Omenassa vartijoiden otteessa ollut nainen ei tammikuun alussa kuollut tukehtumalla. Tukehtumisen pois rajaaminen käy ilmi oikeuslääkärin huhtikuussa valmistuneesta asiantuntijalausunnosta, kertoo Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien tavoittama tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Kallio ei avannut tarkemmin kuolemansyyn lausuntoa. Poliisin täytyy Kallion mukaan ensin kuulla asiassa rikoksesta epäiltyjä vartijoita.

Kuolemantuottamuksesta epäillään Ison Omenan tapauksessa neljää Securitas-yhtiön vartijaa. Epäilty rikosnimike on pysynyt samana kuin tutkinnan ensimmäisissä arvioissa.

Poliisilla on Ilta-Sanomien mukaan hallussaan myös Poliisiammattikorkeakoulun asiantuntijalausunto vartijoiden voimankäytöstä. Sitäkään Kallio ei ole halunnut vielä arvioida julkisesti.

Tuoreeltaan tammikuussa poliisi arvioi, ettei kuolinsyy ollut tukehtuminen. Keskustelussa nousi esiin myös se, että vatsalleen painaminen voi aiheuttaa äkkikuoleman.

Nainen kuoli lauantaina 7. tammikuuta sen jälkeen, kun vartijat olivat ottaneet hänet kiinni ja painaneet hänet maahan vatsalleen.

Tilanne kehkeytyi, kun kauppakeskuksessa ollut mies koki naisen häiritsevän itseään. Ilta-Sanomien mukaan mies ja nainen olivat kohdanneet kauppakeskuksessa noin kymmenen kertaa. Ensimmäiset kohtaamiset olivat tapahtuneet viime vuoden lopulla.

Ensimmäinen kohtaaminen oli Ilta-Sanomien mukaan ollut spontaani, mutta myöhemmissä tapaamisissa nainen lyöttäytyi miehen seuraan.

Lauantaina 7. tammikuuta mies oli pyytänyt vartijoilta, että he olisivat naisen seurassa vähintään sen ajan, että hän itse ehtisi kauemmas paikalta.

Tutkinnanjohtaja Kallio arvioi Ilta-Sanomille, että tutkinta saadaan valmiiksi kesä-heinäkuun taitteeseen mennessä. Kallion mukaan asiakokonaisuus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan kuolemantuottamuksena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat