Keittiössä syttyi tulipalo Helsingin Kalliossa

Liedellä syttyneen tulipalon vahingot veivät kaksion saneerauskuntoon Helsingin Kalliossa Neljännellä linjalla.

Helsingin Kalliossa Neljäs linja 3–5:ssä sijaitseva kerrostalon kaksio vahingoittui saneerauskuntoon liedellä syttyneen palon vuoksi perjantaina. Päivystävä palomestari Juuso Punnonen kertoo, että liedellä oli syttynyt tulipalo. Siinä syttyivät patalappu ja jokin muovinen asti.

”Liesi oli mennyt päälle tuntemattomasta syystä.”

Noin 50 neliömetrin asunnossa oli syttymishetkellä paikalla asukas ja koira. Asukas havaitsi palon ja sammutti sen heittämällä kulholla vettä päälle. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja vaan asukas ja koira poistuivat asunnosta.

Asukkaan kunto tarkistettiin ambulanssissa. ”Koira oli hyväkuntoinen”, Punnonen kertoi.

Hälytys paikalle tuli aamupäivällä puoli kymmenen jälkeen. Paikalle pelastuslaitos kasteli ja jäähdytti palopaikkaa sekä purki liesituuletinta.

”Keittiö paloi käytännössä kokonaan, ja muu huoneisto kärsi mittavia hiukkas- ja savuvahinkoja. Asunto on toistaiseksi asumiskelvoton, ja se joutuu saneeraukseen”, Punnonen sanoi.

Muut huoneistot eivät kärsineet esimerkiksi savu- tai vesivahinkoja.

”Huolto jatkaa tuuletusta ja jälkivartiointia”, Punnonen kertoi kello 11:n jälkeen.

nnellä linjalla oleva asunto joutuu joksikin aikaa pois käytöstä savun vuoksi. Savua syntyi ilmeisesti siitä, että jokin laite – mahdollisesti kahvinkeitin – kärähti keittiössä.

Hälytys kohteeseen tuli perjantaina aamupäivällä puoli kymmenen jälkeen. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle asunto oli täynnä savua. Pelastuslaitos tuuletti asunnon.

Poliisi tutkii syttymissyytä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat