Humalainen törttöily Helsingissä sähköpotku­laudalla kärjistyi nyt oikeuskiistaksi

Kaksikymppinen mies ajoi Helsingin Hietalahdenrannassa jalankulkijan päälle humalassa. Seurauksena oli oikeudenkäynti ja sakkorangaistus.

Helsinki yrittää puuttua sähköpotkulautakaaokseen muun muassa kantakaupungin parkkeerausrajoituksilla.

Vuonna 2002 syntynyt mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa useista rikoksista. Mies ajoi humalassa sähköpotkulaudalla ja törmäsi jalankulkijaan.

Rikokset tapahtuivat kesäkuussa 2021 Hietalahdenrannassa Helsingissä.

Mies oli ajanut sähköpotkulaudalla päihtyneenä jalkakäytävällä ja törmännyt edellä kulkevaan naiseen. Mies oli 0,5 promillen humalassa.

Naisen nilkkaan syntyi törmäyksessä tikkausta vaatinut, noin kahdeksan sentin mittainen ja pakoin jopa yhden sentin syvyinen haava.

Mies myönsi syytteet oikeaksi. Hänen mukaansa kyse oli vahingosta tai varomattomuudesta, sillä hänen katseensa oli kiinnittynyt hetkeksi muualle.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta sekä liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla 50 päiväsakon rangaistukseen.

Sen lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 1 500 euroa sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta 550 euroa. Sen lisäksi miehen maksettavaksi tuli muun muassa uhrin fysioterapiakuluja.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Mies vaati, että hänet jätetään tuomitsematta rangaistukseen. Hän vaati myös uhrille määrättyjen korvausten alentamista.

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa, joten käräjäoikeuden tuomio jää pysyväksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat