Hus: Yli puolet loukkaantuneista on päässyt kotiin

Husin sairaaloissa hoidetaan edelleen kymmentä potilasta.

Yhteensä 45 ihmistä joutui vaaraan, kun tilapäinen kävelysilta romahti torstaiaamuna Tapiolassa.

| Päivitetty

Yli puolet Espoossa torstaina tapahtuneessa siltaromahduksessa loukkaantuneista on kotiutettu sairaalasta, kertoo Hus. Seitsemän loukkaantunutta sai onnettomuudessa leikkaushoitoa vaativia vammoja.

Sairaalahoitoon joutui torstaina yhteensä 24 potilasta. 10 ihmistä on edelleen sairaalahoidossa, Hus tiedottaa. Heistä seitsemän on hoidossa Uudessa lastensairaalassa, kaksi Siltasairaalassa ja yksi Peijaksen sairaalassa.

Lääkintäjohtaja Eero Hirvensalon mukaan tarvittavat leikkaukset eivät ole erityisen monimutkaisia. Tämän hetken näkemyksen mukaan kaikki loukkaantuneet tulevat toipumaan vammoistaan.

Torstaiaamuna lähellä kauppakeskus Ainoaa Espoon Tapiolassa romahti tilapäinen kävelysilta, jota oli ylittämässä 45 ihmistä. Romahtanut metallirakenteinen silta sijaitsee Itätuulenkujan ylittävällä kulkureitillä.

Onnettomuudessa loukkaantui 27 henkilöä, jotka olivat Kalasataman peruskoulun oppilaita ja heidän opettajansa. Ryhmä oli ollut matkalla luokkaretkelle taidemuseo Emmaan.

Pudotusta oli noin viisi metriä, ja putoajat jäivät romahtaneiden kävelytasojen päälle. Lapset saivat pää asiassa ylä- ja alaraajavammoja, kuten ranne-, reisi- ja nilkkamurtumia. Kukaan ei loukkaantunut hengenvaarallisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat