Vantaalaiset purkivat harmitustaan viisuvoiton jäätyä tuomariäänistä kiinni

STT kävi kysymässä vantaalaisten tunnelmia edellisillan Euroviisufinaalin jäljiltä. Suomen edustaja Käärijä on kotoisin Vantaalta.

Pirkko-Liisa Immonen, Johanna Immonen ja Jarno Immonen viettivät kevätpäivää sunnuntaina Kirjastopuistossa Vantaalla.

Vantaan Tikkurilassa vietettiin lämmintä kevätpäivää sunnuntaina Kirjastopuistossa. Pilvetöntä kevätsäätä varjostivat ainoastaan muistot edellisyön Euroviisutuloksista, joissa Vantaalta kotoisin oleva, Suomea edustanut Käärijä hävisi Ruotsin Loreenille.

”Huono maku noista tuloksista jäi. Kyllä siinä oli tuomaripeliä”, sanoi vantaalainen Jarno Immonen, joka oli viettämässä päivää puistossa perheensä kanssa.

Vaikka viisutulos jäi harmittamaan, oli toinen sija Immosen mielestä hieno sijoitus.

”Mutta kyllä se aina nyppii, kun ruotsalaisille hävitään, perkele”, Immonen sanoi ja hörähti nauruun.

Kirjastopuistossa oli paikalla myös Merle Jaakson lapsenlapsensa kanssa. Hän kertoi, että sekä Suomen että Ruotsin kappaleet olivat hyviä.

Merle Jaakson ja lapsenlapsi Maribel.

”Suomen kappale oli erikoisempi, niin toivoin, että se olisi voittanut.”

Käärijän eli Jere Pöyhösen kappale Cha cha cha sai Euroviisufinaalissa 526 pistettä, ja sijoittui kilpailussa toiseksi. Voiton vieneen Loreenin kappale Tattoo sai 583 pistettä.

Kirjastopuiston vieressä olevalla Tikkurilantorilla oli niin ikään ihmisiä nauttimassa aurinkoisesta sunnuntaista. Polkupyörän kanssa paikalla ollut Anita Koponen kertoi, ettei pitänyt hirveästi Ruotsin voittajakappaleesta.

Anita Koponen

”Siitä tuli heti mieleen se Loreenin edellinen voittokappale Euphoria. Molemmat kappaleet olivat mielestäni hyvin samanlaisia säveliltään, niin hän toisti itseään”, Koponen sanoo.

Noin puolet Euroviisuissa annetuista pisteistä tulevat nykyään tuomaristolta, kun taas toinen puolisko yleisöltä. Ruotsi voitti Euroviisut ennen kaikkea tuomareiden pisteillä, kun taas Käärijä keräsi eniten yleisöääniä.

Kilpailun sääntöjä voitaisiin muuttaa Koposen mielestä tulevaisuudessa niin, että tuomariston äänillä olisi vähemmän valtaa. Ammattilaisraatien pisteosuutta voisi laskea hänen mielestään noin neljännekseen kaikista pisteistä.

”Se olisi oikeudenmukaisempaa, koska eihän tämä ole pelkkä laulukilpailu, vaan enemmän show”, Koponen sanoi.

Lähellä Tikkurilantoria perheensä kanssa ollut Linnea Lindqvist kertoi olevansa kiinnostunut, jos Vantaan kaupunki järjestäisi jonkinlaiset juhlat Käärijän kunniaksi.

”Menisin varmaan kuuntelemaan”, Lindqvist sanoi.

Lindqvistin perheeseen kuuluu myös muita Käärijästä innostuneita. Paikalla olleella Oliverilla oli vihreäksi värjätty tukka.

Linnea, Jan, Alwa, Oliver (edessä) ja Emilia Lindqvist.

Kaikki STT:n Tikkurilassa haastattelemat vantaalaiset kertoivat, että olisivat kiinnostuneita mahdollisesta Käärijälle pidettävästä juhlasta.

Vantaan kaupunki ilmoitti sunnuntaina, että Käärijän viisumenestystä ei juhlita maanantaina pidettävän Vantaan päivän konsertin yhteydessä.

”Käärijä on tehnyt valtavan työn ja tarvitsee nyt lepoa”, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki yrittää etsiä Käärijälle järjestettävälle juhlalle sopivaa ajankohtaa. Artistin euroviisumenestyksen kunniaksi aiotaan tehdä myös muraali eli seinämaalaus.

Vaikka Käärijä on Vantaalta kotoisin, ei hän ollut kaikille tuttu nimi vielä ennen helmikuussa pidettyä Uuden musiikin kilpailua.

”Silloin, kun oli Suomen karsinnat, en vielä tiennyt koko tyypistä”, kertoi Tikkurilan kirkon edustalla olleen kahvilan terassilla istunut Päivi Laurén.

Päivi Laurén ja Vesa Hostikka.

Vaikka artisti oli aluksi tuntematon, kertoo Laurén pitäneensä Käärijän kappaleesta. Viisutappio Ruotsille ei herättänyt hänessä suuria tuntemuksia.

”Ei sitä kannata murehtia. Jere sai kuitenkin yleisöäänet ja on persoonana aivan mahtava.”

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat