Näin Uudenmaan liittopomo vastaa uteluihin jättilomistaan

Uudenmaan liiton maakuntajohtaja Ossi Savolainen kertoo, että tarkempi selvitys yli puolen vuoden lomista on pyydettävä henkilöstöosastolta.

Maakuntajohtaja Ossi Savolainen, 66, jätti eroilmoituksen toukokuun alussa. Hän aikoo jäädä pois liitosta lomien jälkeen vuoden 2024 lokakuussa.

Uudenmaan liiton maakuntajohtaja Ossi Savolaisen pitkä puolentoista vuoden mittainen siirtymä eläkkeelle hämmästytti maanantaina kokoontunutta maakuntahallitusta siinä määrin, että se haluaa selvityksen maakuntajohtajalle kertyneen lomavelan perusteista.

Savolainen itse sanoo, että 150 käyttämätöntä lomapäivää on kertynyt pitemmältä jaksolta.

”Tietenkin tämä koostuu useilta vuosilta. Sinun on kysyttävä tarkemmat tiedot meidän henkilöstöhallinnolta”, Savolainen sanoo.

HS:n haastattelussa maakuntahallituksen puheenjohtajan Markku Markkulan (kok) sanoi, että 150 päivää koostuu vuosien 2022–24 ajalta. Näin suuri käyttämättömien lomien määrä vastaa käytännössä yli kolmen vuoden vuosilomapäiviä.

Uudenmaan liitto on poliittisesti johdettu kuntayhtymä, joka vastaa maakuntakaavoituksesta ja alueen yleisestä kehittämisestä.

Savolainen aikoo pitää pitämättömät lomat seitsemän kuukauden jaksolla ensi vuoden maaliskuusta lokakuuhun.

Eroilmoituksensa mukaisesti Savolainen työskentelisi syksyllä valittavan maakuntajohtajan rinnalla useita kuukausia.

Savolainen poistuisi maakuntaliiton palkkalistoilta vuoden 2024 lokakuussa, vaikka teki eroilmoituksen toukokuun alussa. Hän täyttää syyskuussa 67 vuotta.

Uudenmaan liitossa on tiedetty, että Savolainen on jäämässä eläkkeelle.

”Minun eläkkeelle siirtymisestäni on sovittu maakuntahallituksessa jo viime syksynä, ainakin siitä on keskusteltu hallituksen puheenjohtajan kanssa”, Savolainen sanoo.

Eroilmoitus tuli samaan aikaan, kun liiton hankkima ja maakuntajohtajan epäselviin ostoihin pureutuva erityisselvitys on tulossa ajankohtaiseksi.

Savolainen on tehnyt Uudenmaan liiton kanssa johtajasopimuksen, jonka mukaan hänellä on kokonaistyöaika eli hänelle ei makseta erillisiä palkanlisiä kuten ylityökorvauksia.

Vuoden 2021 verotietojen mukaan hänen verotettava ansiotulonsa oli 170 000 euroa.

Johtajasopimuksen mukaan Savolaisen lomaetu määräytyy kunnallisen virkaehtosopimuksen eli kv-tesin mukaan. Hänen vuosilomansa on 38 päivää.

Kunta-alan sopimuksen mukaan loma olisi pidettävä lomakaudella toukokuun ja syyskuun välisenä aikana. Poikkeuksista on sovittava erikseen. Uudenmaan liitossa maakuntajohtajan lomajärjestelyt hyväksyy maakuntahallituksen puheenjohtaja Markkula.

Uudenmaan liiton toimisto on heinäkuussa kiinni kolme viikkoa ja joulun aikaan viikon verran.

Savolaisen erojärjestelyt vahvistaa kesäkuussa kokoontuva maakuntavaltuusto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat