Poliisi on kuullut silminnäkijöitä

Poliisi on kuullut alueella liikkuneita asukkaita ja työmaan työntekijöitä.

Espoon kaupunki sulki kaikki turmasillan läheiset ylikulkusillat viime viikolla.

| Päivitetty

Poliisi on edistynyt viime viikolla Espoossa tapahtuneen siltaromahduksen tutkinnassa. Länsi-Uudenmaan poliisi on kuullut viikonloppuna ja maanantaina lukuisia todistajia, jotka olivat paikalla sillan romahtaessa.

Todistajien joukossa on muun muassa paikalla liikkuneita alueen asukkaita ja kävelysillan viereisen työmaan työntekijöitä.

”Poliisin käsitys tapahtumista on täsmentynyt ja täsmentyy edelleen. Kuulustelujen sisällöstä emme kerro tässä vaiheessa tarkemmin, sillä kuulustelut, joita on huomattava määrä, ovat edelleen kesken”, kertoo poliisin tiedotteessa rikoskomisario Matti Högman.

Högmanin mukaan nyt on keskeistä selvittää, mikä on ollut sillan romahtamisen syy. Selvityksessä on myös se, johtuiko romahdus jonkun huolimattomuudesta.

Tapahtumat ennen sillan murtumista aiotaan selvittää yksityiskohtaisesti, Högman kuvailee. Yksi selvitettävä asia on, onko sillalla pompittu ennen romahdusta. Tämä ei ole Högmanin mukaan tutkinnassa keskeinen asia, sillä sillan pitäisi joka tapauksessa kestää kuorma.

Todistajien kuulemisen lisäksi poliisi on hankkinut turmasta teknistä todistusaineistoa. Tutkinnan aikana poliisi selvittää miten turmapaikalla on otettu huomioon rakentamiseen liittyvät säännökset, määräykset ja ohjeet. Myös Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) tutkii turmaa.

Poliisi tutkii romahdusta vaaran aiheuttamisena ja vammantuottamuksena. Tähän mennessä poliisi ei ole ilmoittanut, ketkä ovat rikoksesta epäillyn asemassa.

Högmanin mukaan syy epäillä rikosta on olemassa, mutta tutkinnan lopputulos voi myös olla se, ettei rikosta ole tapahtunut. Esitutkinta tulee joka tapauksessa viemään hyvän tovin, sillä varsinkin vastuukysymysten selvittely on monimutkaista.

Väliaikainen kävelysilta romahti viime viikon torstaina lähellä kauppakeskus Ainoaa. Siltaa oli romahduksen hetkellä ylittämässä 45 ihmistä. Onnettomuudessa loukkaantui 27 ihmistä. Loukkaantuneista suurin osa oli luokkaretkellä olleita koululaisia.

Poliisi alkaa tiistaista lähtien ottamaan yhteyttä onnettomuudessa loukkaantuneiden nuorten huoltajiin.

Poliisi toivoo edelleen silminnäkijöiden havaintoja siltaan liittyen. Ne voi toimittaa osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Lue lisää: Otkes kertoo: Alustavat tiedot paljastavat romahduksen syyn

Lue lisää: Tapiolan tila­päiset sillat pysyvät suljettuina, tarkastukset jatkuvat

Lue lisää: Turmasillan tarkastaminen oli yhden ihmisen vastuulla

Lue lisää: Kello 9.23 pelastuslaitos sai poikkeuksellisen hälytyksen – Kuvat ja grafiikat näyttävät onnettomuuden kulun

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat