Leninin­puiston nimen muuttaminen nytkähti eteenpäin

Seuraavaksi asiaa käsittelee kaupunginhallitus.

Lenininpuiston nimen muuttamista on vaadittu aiemminkin.

Lenininpuiston nimen muuttaminen on askeleen lähempänä Helsingissä. Kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistaina antaa se kaupunginhallitukselle lausunto, joka puoltaa nimen muuttamista.

Lausunto liittyy Otto Meren (kok) ja 24 muun kaupunginvaltuutetun valtuustoaloitteeseen, jonka mukaan puisto on nimettävä uudelleen. Aloite on tehty viime marraskuussa.

Kaupunkiympäristön toimiala pyysi asiasta nimistötoimikunnan lausunnon. Nimistötoimikunta suhtautuu nimen muuttamiseen kielteisesti pääasiassa historiallisista syistä.

Lautakunnan mukaan uudelleen nimeäminen on tarpeen ensinnäkin Vladimir Iljitš Leninin hirmutekojen ja myöskin meneillään olevan Venäjän laajentuneen, kansainvälisen oikeuden vastaisen hyökkäyssodan vuoksi.

Lenininpuiston nimen muuttamista on vaadittu aiemminkin. Viime vuoden helmikuussa kaupunginvaltuustossa käsiteltiin jopa nimen muuttamista Zelenskyinpuistoksi. Aloite ei mennyt läpi.

Kaupunkiympäristökunnan lausunnossa kehotetaan myös huomioimaan, että naiset ovat edelleen aliedustettuja ihmisten mukaan nimetyissä Helsingin kaupungin julkisissa paikoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat