Sörnäisten­rannan rakentaminen jäi pöydälle lauta­kunnassa

Kaavamuutos koskisi pääasiassa puisto- ja vesialueeksi merkittyä aluetta, joka sijaitsee Sörnäisten Vilhonvuoressa ja Hanasaaressa.

Havainnekuva suunnitellusta Sörnäisten rantapromenadista. Näkymä Suvilahdesta etelään.

| Päivitetty

SÖRNÄISTENRANNAN rakentaminen ei edennyt Helsingin kaupunginhallitukseen. Kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistaina, ettei se esitä tiistaina kaupunginhallitukselle asiaa koskevan asemakaavamuutoksen hyväksymistä, eli asia jäi pöydälle.

Kaavamuutos koskisi pääasiassa puisto- ja vesialueeksi merkittyä aluetta, joka sijaitsee Sörnäisten Vilhonvuoressa ja Hanasaaressa. Nykyisin alueella on Sörnäisten rantatie ja puisto- sekä vesialueita.

ESITYKSEN mukaan uusi kaava mahdollistaisi alueen kaupunkirakenteen täydentämisen:

”Kaavaratkaisussa on erityisesti pyritty ratkaisemaan se, miten täydennysrakentaminen sovitetaan arvokkaaseen ja historiallisesti kerrokselliseen ympäröivään kaupunkirakenteeseen sekä muodostetaan uutta julkista ja luonnon kannalta monimuotoista rantaa kaupunkilaisille.”

ALUEELLE on kaavassa suunniteltu neljä asuinkorttelia, kaksi toimitilakorttelia sekä pysäköintikortteli. Esityksen mukaan alueen ja ympäristön palvelutaso paranisi merkittävästi uuden rakentamisen myötä.

Lisäksi alueelle olisi tulossa myös uutta katualuetta ja rannalle kävelypaikkoja. Kaavamuutoksen kustannukset olisivat yhteensä 92 miljoonaa euroa.

Oikaisu 17.5. kello 0.30: Jutussa kerrottiin aiemmin, että lautakunta olisi hyväksynyt esityksen. Se jätettiin kuitenkin kokouksessa pöydälle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat