Poliisi epäilee: kryptovaluutta­huijari keräsi yli 200 000 euron potin

Poliisi sai takavarikoitua osan rikoshyödystä, mutta suurin osa jäi kateisiin.

Poliisin mukaan epäilty tekijä häivytti saamansa rikoshyötyä kryptovaluuttapalveluiden kautta.

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi rikostutkinnan, jossa henkilön epäillään syyllistyneen yli 70 kryptovaluuttoihin liittyvään petokseen. Poliisin mukaan petoksista saatu rikoshyöty on ollut yli 200 000 euroa.

Osa rikoshyödystä on saatu takaisin viranomaistoimin, mutta suurin osa siitä jäi kateisiin. Poliisin mukaan epäilty häivytti varojaan usean pankkitilan kautta ja hyödyntämällä kryptovaluuttapalveluita.

Poliisin epäilee, että epäilty houkutteli uhreja mukaan perättömään kryptovaluuttasijoitustoimintaan. Uhreille uskoteltiin, että kyseessä on riskitön mahdollisuus ansaita huomattavia tuloja sijoittamalla yritystoimintaan.

Todellisuudessa pääepäilty otti uhrien nimissä huomattavia lainoja, poliisin tiedotteessa kerrotaan. Uhreja on yhteensä kymmeniä eri puolelta Suomea.

Rikokset tapahtuivat syksyn 2022 ja kevään 2023 välisenä aikana. Epäilty on ollut vangittuna helmikuun puolivälistä alkaen.

Poliisin mukaan epäillyt rikokset toteutettiin erittäin suunnitelmallisesti.

Epäilty käytti rikoksissaan myös toisenlaista toimintatapaa, jossa hän poliisin mukaan huijasi ulkomaalaistaustaisia taksinkuljettajia lupaamalla parempia ansaintamahdollisuuksia.

”Tällä tavalla erehdyttäen hän on saanut haltuunsa uhrien henkilötietoja ja hakenut lainoja heidän nimissään”, sanoi poliisin tiedotteessa rikoskomisario Juha Springare sanoo.

Yhdessä tapauksessa epäilty erehdytti lähisukulaistaan perättömällä omaan henkeen kohdistuvalla uhkatilanteella saaden siten varoja itselleen.

Rikoskokonaisuus siirtyy nyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat