Esplanadien kokeilu toi auto­jonon Helsingin keskustaan

Esplanadin katutyöt ovat tukkineet Katajanokalta tulevaa liikennettä. Ruuhkia yritetään helpottaa pidentämällä vihreiden valojen kestoa.

Keskiviikkoaamuna ruuhkia yritettiin vähentää liikennevaloja säätämällä.

| Päivitetty

Esplanadin katutyöt ovat kiristäneet katajanokkalaisten hermoja ruuhka-aikoina. Eteläesplanadilta ja Pohjoisesplanadilta suljetaan toinen autokaista ja kunnostetaan ne kävelyä, terasseja ja pyöräilyä varten. Molemmat esplanadit muutetaan yksikaistaisiksi.

Muutostöiden alkaminen toi autojonon Kauppatorin ja Katajannokan tuntumaan.

Projektijohtaja Tia Salminen Helsingin kaupungilta vahvistaa, että asiasta on tullut muutama palaute. Niiden mukaan Katajanokalta poistuminen ja liikenteeseen liittyminen on ollut vaikeaa.

”Remontin aikana liikennejärjestelyiden toimivuutta kokeillaan ja seurataan. Syksyllä saadaan ensimmäisiä seurannan tuloksia siitä, toimivatko järjestelyt vai eivät”, Salminen sanoo.

Etelä- ja Pohjoisesplanadille rakennetaan jalankululle ja oleskelulle 2–3,5-metrisiä levennysalueita.

Liikenneinsinööri Pekka Nikulainen kaupunkiympäristön toimialalta toteaa, että ruuhkia aiheuttavat kaistojen vähentäminen ja töiden keskeneräisyys.

Esplanadien liikennejärjestelyt eivät ole vielä valmiita. Esimerkki suunnitelman mukaisia liikennemerkkejä vielä puuttuu.

Nikulainen ei osaa sanoa, millaista liikennekäyttäytyminen Katajanokan kohdalla on ollut. Hän kuitenkin sanoo, että liikenteessä kyse on kokonaisuudesta.

“Jos lähdetään pohtimaan, niin tieliikennelaissa sanotaan, ettei risteyksiä saa ajaa tukkoon. Lailla voidaan valvoakin tukkimista”, hän toteaa.

Keskiviikkoaamuna ruuhkia yritettiin helpottaa ensimmäistä kertaa liikennevaloja säätämällä. Katajanokan risteyksien vihreiden valojen pituuksia säädettiin pidemmiksi ja Pohjoisesplanadin vihreitä lyhyemmiksi.

”Tarkoitus on, että risteyksiä ei ajettaisi tukkoon ja pohjoisesta tullessa jonot olisivat muualla kuin Katajanokan risteyksissä”, liikennevalojärjestelyistä vastaava liikenneinsinööri Anna Nervola kertoo.

Nervolan mukaan valojen säätäminen ei kuitenkaan välttämättä vaikuta siihen, kuinka paljon pohjoisesta tulevia autoja pääsee Esplanadin suuntaan. Tarkoitus on ennen kaikkea ohjata liikennettä niin, etteivät ruuhkat tukkisi Katajanokalta tulevaa liikennettä.

“Tämän päivän perusteella en osaa sanoa, ovatko säädöt riittävät vai ei. Liikennevalojen säätämistä jatketaan edelleen lähiviikkoina”, hän kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat