Mies ja nainen kiersivät Prisman hyllyjä sivu­leikkureiden ja lasten­vaunujen kanssa Espoossa

Pariskunta vietti keskellä yötä kaksi tuntia Prismassa tyhjien lastenvaunujen ja sivuleikkurien kanssa. He jäivät kiinni itseteosta.

Myymälävarkautta yrittänyt kaksikko asioi Olarin Prismassa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1977 syntyneen naisen ja vuonna 1978 syntyneen miehen sakkoihin varkauden yrityksestä.

Kaksikko oli lähtenyt Olarin Prismaan tyhjien lastenvaunujen ja sivuleikkurien kanssa helmikuussa 2020.

Mies ja nainen olivat kierrelleet myymälää yhdessä ja erikseen. He olivat keränneet mukaansa erilaisia tuotteita, kuten suihkupään ruuveineen ja partakoneen ja poistaneet tuotteita pakkauksistaan sekä irrottaneet niistä hintalappuja.

Tuotteita laitettiin myös lastenrattaisiin. Hintalappuja kaksikko laittoi sovituskoppiin piilotettuun tyhjään kenkälaatikkoon.

Yhteensä heillä oli tavaroita yli 700 euron arvosta.

Teko jäi yritykseksi, sillä kaupan henkilökunta huomasi kaksikon toiminnan ja kassoilla heitä oli vastassa vartijat.

Mies ja nainen kiistivät syytteen. He kertoivat kirjallisessa vastauksessaan, että heillä oli rahaa maksaa ostokset ja myös tarkoitus maksaa ainakin osa niistä.

Käräjäoikeuden mukaan sivuleikkurit ja lastenvaunut viittasivat siihen, että kaksikon toiminta oli jokseenkin suunnitelmallista.

Käräjäoikeus tuomitsi molemmat varkauden yrityksestä 50 päiväsakon rangaistukseen.

Kumpikin valitti tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa eli käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat