Innokkaimmat odottivat jää­hallilla koko päivän – Tällaiset olivat fanien tunnelmat ennen keikkaa

Illan jäähallikeikkaa oli puoliltapäivin odottamassa muun muassa Käärijälle omistetulla Jodel-kanavalla tutustunut kaveriporukka.

Kati Ruotsalainen viimeistelee Lassi Heiskasen Käärijä-asua.

| Päivitetty

Parikymmentä ihmistä odottaa puolenpäivän maissa Helsingin jäähallin edessä. Käärijä esiintyy vasta illalla, mutta innokkaimmat fanit ovat olleet paikalla jo tovin.

Monet ovat sonnustautuneet kirkkaan vihreisiin vaatteisiin ja asusteisiin. On boleroja, niittejä ja peruukkeja. Kaiuttimesta soi Cha cha cha.

Jokaisella jonottajalla on kämmenselässään tussilla piirretty numero. Se kertoo, monentenako on jonossa.

Iida Ollinaho, 15, ja Anni Strömberg, 14, saapuivat jonoon hieman ennen aamuseitsemää. Meeri Mäki-Hokkonen, 15, saapui noin tuntia myöhemmin. Jonotusnumerot kämmenselkiinsä saanut kolmikko haluaa nähdä keikan eturivistä.

Ensimmäisinä jonossa ovat Helmi Kuusela, 17, ja Onni Pasuri, 18. He kävelivät hallin ovien eteen hieman ennen aamukuutta. Käärijän keikan eturiviin oli päästävä.

Kuusela ja Pasuri ovat kokeneita jonottajia. Siksi he arvioivat, että jonossa olisi ollut väkeä jo hyvin varhain aamulla. Seuraavat jonottajat saapuivat kuitenkin vasta seitsemän maissa.

Kuusela ja Pasuri esittelevät pientä leiriään. On energiajuomaa (siitä saa energiaa), pilttiä (sokeria) ja tonnikalaa (proteiinia).

Helmi Kuusela ja Onni Pasurinen vitsailevat, että fanittaminen on kokopäivätyö. He fanittavat Käärijän lisäksi Blind Channelia.

Pasuri pukee ylleen vihreää neuleboleroa ja niittikaulapantaa. Pasurin äiti kutoi boleron Euroviisuja varten.

”Tässä on kriisi menossa, kun en jaksanut aamulla pukea kunnolla päälle”, Pasuri sanoo ja naurahtaa.

Kuusela ja Pasuri odottavat hyvää keikkaa, ”hulluja bileitä”. He fanittavat Käärijää, koska hän on heidän mielestään aito ja sympaattinen ihminen.

Kiia Auvisella on jonossa eväsleipä. Oona Zeus taas otti mukaan puhelimen virtapankin.

Kaikilla jonottajilla ei ole Käärijä-asuja. Oona Zeus, 15, ja Kiia Auvinen, 18, erottuvat joukosta vaatteillaan, jotka eivät ole vihreät.

Zeus kertoo kertoo kuitenkin nopeasti, että hupparin alla on kirkkaanvihreä paita.

Auvinen ja Zeus nojailevat hallin seinään. He saapuivat jonoon puoli kahdeksalta aamulla samasta syystä kuin muutkin: he haluavat nähdä Käärijän mahdollisimman läheltä.

Auvinen ja Zeus ovat tutustuneet Blind Channel -bändin fanituksen kautta. He kertovat tunnistavansa useita jonottajia samoista piireistä.

”Tyyliin kaikki”, Zeus sanoo.

Auvinen ja Zeus katsoivat Euroviisut yhdessä. Käärijän jääminen toiseksi oli pettymys.

”Oli se silti tosi hieno suoritus. Oon tosi ylpee”, Auvinen sanoo.

Cha cha chata he tietysti kuuntelevat, mutta Auvinen pitää myös Käärijän kappaleesta Rock Rock. Zeus on taas kuunnellut Välikuolemaa.

Muutaman askeleen päässä hallin ovesta on isompi porukka. He istuvat viltillä ja syövät eväitä.

Kati Ruotsalainen, 37, Heidi Vimpari, 39, Lassi Heiskanen, 23, Riikka Jalovaara, 22, ja Pinja Fahlström, 30, tutustuivat viisukeväänä viestipalvelu Jodelissa Käärijälle omistetulla kanavalla.

Hieman Uuden musiikin kilpailun (UMK) jälkeen he muodostivat oman faniryhmänsä, Kääryle Squadin. Nyt ryhmä pitää yhteyttä Discordissa. Ryhmään, jonka jäsenet ovat kotoisin eri puolelta maata, kuuluu vielä muutamia ihmisiä lisää.

Toisilleen entuudestaan tuntemattomat Lassi Heiskanen, Kati Ruotsalainen, Heidi Vimpari, Riikka Jalovaara ja Pinja Fahlström tutustuivat Euroviisujen alla netissä.

Ruotsalainen kertoo, että ryhmässä puhutaan päivittäin – ja muustakin kuin Käärijästä. Myös tapaamisia on järjestetty. Kääryle Squad kokoontui esimerkiksi katsomaan UMK-kilpailua yhdessä jälkikäteen.

Lisääkin Käärijän ympärille kietoutuvia tapaamisia on suunnitteilla. Euroviisuristeily, Käärijän Tavastian-keikka, Ruotsalainen luettelee.

”Mulla on jopa marraskuussa Lahdessa järjestettäviin XXL-pikkujouluihin lippu”, Ruotsalainen sanoo.

Mikä tekee Käärijästä sellaisen, että hänen ympärilleen perustetaan faniryhmä?

”Se on vaan aito oma itsensä, maailmanvalloittaja ja sydäntenvalloittaja”, Ruotsalainen sanoo.

”On ihanaa, että joku ihminen, jota fanittaa, voi tuoda sulle ystäviä. Se on tosi siistiä”, Riikka Jalovaara sanoo.

Lue lisää: ”Elämäni mahtavin kokemus” – Näin Käärijän jäähallikeikkaa tunnelmoitiin päivän mittaan

HS.fi:ssä oli lauantai-iltana mahdollista seurata myös Ilta-Sanomien lähetystä tunnelmista jäähallin ulkopuolella. Ohessa konserttiin saapuneiden tunnelmia videolla.

Oikaisu 21.5. kello 17.02: Kuvatekstissä kutsuttiin Kati Ruotsalaista aiemmin virheellisesti Heidi Ruotsalaiseksi.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat