Yksi konsertti-illan upeimmista boleroista ja käärijämäisimmistä kampauksista oli espoolaisella Emil Toijanaholla, 10. Hän teki asun lauantai-iltapäiväiseen esiintymiseensä Käärijänä serkun rippijuhlissa ”minuuteissa ennen keikkaa”. ”Tukan leikkasin vitsillä tällaiseksi eilen. Kynnet pikkusisko laittoi jo Euroviisuja varten.” Liput Käärijän keikalle olivat hänelle synttärilahja. ”Täytän huomenna 11 vuotta. Keikalle tulee mukaan isä Juho Toijanaho.”

Bolero on illan paras asu

HS seurasi illan mittaan sekä Käärijän jäähallikonserttia että fanien tunnelmia ennen ja jälkeen.


| Päivitetty

Jäähallin ohi ajavat vihreät raitiovaunut, lehdet ovat vihreät, liikennevalokin näyttää vihreää... Ja väri toistuu myös konserttia odottavien asuissa. Kun hallin edessä soi Cha cha cha, yhteislaulu lähtee heti käyntiin.

HS seurasi Jere Pöyhösen eli Käärijän jäähallikeikkaa sekä fanien tunnelmia sekä ennen että jälkeen konsertin.

”Tää oli mun elämäni mahtavin kokemus”, sanoo konsertin jälkeen Aino Griinari (kesk.). Hän on todella kova Käärijä-fani. ”Oli upeaa, kun Cha cha cha soitettiin lopussa kaksi kertaa ja jengi huusi toisella kerralla aivan täysillä.” Griinari oli keikalla siskonsa Anni Griinarin (vas.) ja Juha Pispan kanssa. ”Tanssijat olivat mielettömät”, Anni Griinari sanoi.

Käärijän esiintyminen jäähallissa kesti yli tunnin.

Käärijän kanssa lavalla esiintyneiden päällä nähtiin vaaleanpunaista väriä, kuten euroviisuesityksessäkin.

Keikalla nähtiin liekkejä erikoistehosteina.

Liekkejä ja Käärijä.

Fanit ottivat Käärijän innoissaan vastaan jäähallissa.

Alkuillasta ennen konserttia sisällä jäähallissa vallitsi hilpeä koko perheen euroviisujuhlan tunnelma, kertoi paikalla oleva HS:n toimittaja Ilkka Mattila.

Käärijää lämmittelevä dj Windows 95 Man eli Teemu Keisteri kohotti tunnelmaa soittamalla Suomen vanhoja euroviisukappaleita. Innostuneen vastaanoton yleisöltä sai myös Norjan tämänvuotinen edustuskappale, Alessandran Queen of the Kings.

Ennen konserttia jäähallin edustalla esiintymistä odottivat monenikäiset vihreään sonnustautuneet fanit.

Mikkeliläinen Karoliina Koivula, 11, sai Helsingissä asuvan mummun helposti seuraksi Käärijän konserttiin. ”Kuukausi sitten hän kyllä epäili, että mummu on ainoa ihminen, joka ei tiedä, kuka Käärijä on. Nyt tiedän”, Maritta Helenius sanoi päästä varpaisiin vihreään sonnustautuneena.

”Odotan illalta eniten itse Käärijää, koska hän on vaan paras”, Loviisa Sandberg, 11, sanoi. Hän oli tullut tullut äitinsä kanssa konserttiin Turusta. Äiti oli ottanut mukaansa telttajakkaran, ettei jonotus kävisi liian rankaksi.

”Tämä oli yllätys siskontytölle Nellalle”, sanoi Venla Vanhanen (oik.). ”Ja sitten minunkin oli pakko päästä mukaan”, sanoi Nellan äiti Petra Virtanen (vas.). Turenkilainen Nella Muotkavaara, 10, odotti Käärijän lisäksi lavalle Häärijää. Mukana oli myös Serena Leuthold.

Catherine Barnes, 20, ja Ellen Karlsson, 24, tapasivat Käärijän konsertin jonossa aivan hetki sitten. ”Näin Käärijän esiintymisen Euroviisuissa, ja oli pakko päästä näkemään hänet livenä”, Barnes kertoi. Karlsson odotti kaikkein eniten Käärijän lavashow’ta. ”Tanssi kiehtoo, tanssin itse showtanssia. Käärijän tanssijat ovat todella lahjakkaita, toivon, että he ovat keikalla myös nyt. Jerellä on niin ihana lavapersoona. Hän on aito, ja sitten lavalle noustessa hänellä on mieletön karisma”, Karlsson sanoi.

Helena Sarlin ja Riitta Hytönen odottivat Käärijän keikkaa kivenheiton päässä jäähallilta. Samalla he söivät sipsejä ja maistelivat kuohuvaa. ”Soitin Riitalle heti viime sunnuntaina, että mikä työvuoro sinulla ensi lauantaina on. Olemme kummatkin lähihoitajia. Hän arvasi heti, mistä on kyse: Käärijästä. Onneksi vuoronvaihto onnistui. Kävin eilen Malmin Prismassa ja hankin kummallekin nämä paidat”, Helena Sarlin kertoi.

Oona Herdén, 15, Oona Zeus, 15, Kiia Auvinen, 18, Viivi Vartiainen, 15, ja Veikko Paasi olivat jonossa aivan ensimmäisten joukossa. ”Miksei Cha cha cha voisi tulla montakin kertaa”, Veikko Paasi pohti.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat