Tapiolan väli­aikaiset sillat pysyvät kiinni, tarkastus­raportti valmistuu ensi viikolla

Kaupunki tilasi siltojen tarkastuksen ulkopuoliselta toimijalta.

Tapiolan väliaikaiset sillat suljettuna viime viikon perjantaina.

| Päivitetty

Tapiolan väliaikaiset sillat pysyvät toistaiseksi kiinni, kertoo Espoon kaupunki tiedotteessaan.

Kaupunki sulki ja päätti tarkastaa kaikki alueen väliaikaiset sillat torstaina 11. toukokuuta tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Tilapäinen silta romahti Itätuulenkujalla ja yli 20 ihmistä loukkaantui.

Espoon kaupunki, telinetoimittajat ja ulkopuolinen toimija ovat tehneet tarkastuksia Tapiolan tilapäisillä silloilla. Kaupunki tilasi siltojen tarkastuksen ulkopuoliselta toimijalta.

Tarkastusraportti valmistuu ensi viikon aikana, minkä jälkeen kaupunki kertoo sen tuloksista. Espoo sulki Tapiolan Merituulentien ja Itätuulenkujan väliset tilapäiset sillat perjantaiaamuna 12. toukokuuta.

Alueella on tehty tilapäisiä liikennejärjestelyjä kevyelle liikenteelle.

Itätuulenkujan katutasolla on tehty tasoituksia ja poistettu kulkemista vaikeuttavia esteitä, Espoo kertoo tiedotteessaan. Kulku onnistuu esimerkiksi lastenvaunujen kanssa ja polkupyörää taluttaen koko matkan Tapiolantieltä Etelätuulentielle. Itätuulenkujalta pääsee Helmakujalle, josta pääsee hissillä metrolle, bussiterminaaliin ja kauppakeskus Ainoaan.

Itätuulenkujalla Helmakujan kohdalla olevan suojatien molemmille puolille on laitettu hidastetöyssyt autotielle.

Itätuulenkuja on kaksitasoinen katu samoin kuin Tuulimäki-niminen katu. Tuulimäen kannen purku alkaa ensi viikolla ja kulku kansitasolla on katkaistu. Tuulimäestä pääsee portaita pitkin tunneliin, jota pitkin pääsee Itätuulenkujan katutasolle ja sieltä edelleen Helmakujan kautta hissillä bussille, metroon ja kauppakeskukseen.

Esteettömät kulkuyhteydet kulkevat Leimuniityn tai vaihtoehtoisesti Tykkitien alikulun kautta.

Maanantaihin 22. toukokuuta saakka yöaikainen kulku Merituulentien molemmin puolin sijaitsevien bussiterminaalien välillä tapahtuu kauppakeskus Ainoan M-tason ja ensimmäisen kerroksen kautta. Aiemmin kulku bussiterminaalien välillä on ohjattu yöaikaan tilapäisten siltojen kautta, sillä öisin vain osa bussiterminaalien tiloista on ollut avoinna.

Tulevaan maanantaihin saakka bussiterminaalit pidetään kokonaan auki myös yöllä, jotta kulku terminaalien välillä onnistuu kauppakeskuksen sisällä. Tulevista yöaikaisista kulkuyhteyksistä bussiterminaalien välillä kerrotaan myöhemmin.

Sillan suunnittelu ja toteutus on tilattu telinetoimittajalta, mutta tilapäiset sillat ovat kaupungin vastuulla. Romahtanut silta oli Espoon kaupungin mukaan tarkastettu viikoittain, viimeksi 5. toukokuuta.

Onnettomuustutkintakeskus selvittää sortumisen syytä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat