Kaupunki jätti likaisen hiekka­kasan ravintolan terassille

Ruoholahden kanavan rannassa sijaitseva ravintola Poiju avasi terassinsa vappuna, mutta hiekoitushiekka­kasaa ei ole vieläkään siivottu pyynnöistä huolimatta.

Ravintola Poijun terassin alueelle on jätetty hiekoitushiekat talven jäljiltä.

Helsinkiläisen ravintola Poijun terassi avattiin jälleen toukokuun ensimmäisenä. Asiakkaita ja ohikulkijoita on ihmetyttänyt talven jäljiltä terassin alueelle jäänyt hiekoitushiekkakasa.

”Kaupungin kunnossapito pesi aluetta vapun alla, mutta jätti siivouksen kesken”, kertoo ravintolavastaava Danial Hamran.

Hamranin mukaan kunnossapito oli paikalla siivoamassa katuja käsin.

”Siivoojat sanoivat silloin, että heidän välineensä ovat liian pienet hiekkakasan poistamiseen. Että se pitää tulla poistamaan koneella. Mutta heitä ei ole vieläkään kuulunut.”

Ravintola Poijun ravintolavastaava Danial Hamran on miettinyt hiekkakasan poistamista itse käsin.

Ravintolan omistaja Hasan Ahmed oli yhteydessä kaupunkiin aikaisemmin tällä viikolla, mutta ei ole saanut vastausta, milloin siivousta tullaan jatkamaan. Ravintolanpitäjiä ihmetyttää asian viivästyminen. Ravintola Poiju on toiminut samalla paikalla Ruoholahden kanavan rannassa jo 27 vuotta.

”Yleensä tässä vaiheessa kadut ja kulkuväylät on jo siivottu talven jäljiltä. Tosin muistaakseni viime vuonnakin jouduimme itse siivoamaan terassia, kun kaupungin siivoojia ei kuulunut”, Hamran kertoo.

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta kerrotaan, että tällä hetkellä katujen kevätsiivoukset ovat vielä kesken eri puolilla Helsinkiä. Syynä siivouksen viivästymiseen on kuluneen kevään sää.

Kaikki hiekan ja katupölyn poisto tehdään veden kanssa, joten pesua ei voida tehdä niin pitkään kun on yöpakkasia. Ruoholahdessa ja Jätkäsaaressa ei tästä ole kyse, sillä kaikki ympäröivät alueet on jo siivottu koneellisesti veden kanssa.

Ravintolavastaava Hamran on miettinyt kasan poistamista itse käsin.

”Mutta mihin ison hiekkakasan voi siirtää? Hiekka on painavaa, joten ei sitä voi tavalliseen roskikseenkaan laittaa”, hän pohtii.

Ravintolalle hiekkakasasta on harmia ja haittaa. Kasa haittaa kulkemista terassilla ja on myös esteettinen haitta.

”Koirat pissaavat kasaan ja sitten lapset menevät likaiseen hiekkaan leikkimään. Se ei ole hyvä juttu. Joudumme koko ajan sanomaan asiakkaille siitä”, Hamran sanoo.

Myös asiakkailta tulee jatkuvasti palautetta likakasasta terassin vieressä.

”Joka päivä joku sanoo, että mikä meininki, miksi tuo kasa on vieläkin tuossa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat