Helsingin kaupungin lukioihin aletaan järjestää useita hakuja vuodessa

Jatkuvan haun neljällä hakukerralla jaossa on vapautuneita ja yhteishaussa yli jääneitä opiskelupaikkoja.

Muutos koskee kaupungin omia lukioita. Kuvassa ylioppilaslakkeja.

Helsingin kaupungin lukioissa aloitetaan jatkuva haku. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yhteishaun lisäksi lukioissa on neljä kertaa vuodessa viikko, jonka aikana otetaan hakemuksia vapaille opiskelupaikoille.

Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan suomenkielinen jaosto päätti asiasta toukokuussa. Suurin osa lukioiden opiskelupaikoista jaetaan siis kuten tähänkin asti, mutta jatkuvaa hakua käytetään, kun paikkoja vapautuu kesken vuotta tai jää täyttämättä.

Hakijat voivat siis olla esimerkiksi vaihtamassa lukiosta toiseen tai tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (Tuva), joka on korvannut sekä aiemmat kymppiluokat että ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen.

Jatkuvan haun kautta pisteitä saa samoilla periaatteilla kuin yhteishaussakin. Poikkeus ovat ne lukiot ja lukiolinjat, joihin järjestetään pääsykokeet. Pääsykokeita on edelleen vain keväisin.

Syksyn ja talven jatkuva haku on tarkoitettu lukion kesken vuoden aloittaville, keväällä otetaan jo vähintään vuoden verran opintoja suorittaneita. Kesällä jaossa on paikkoja, jotka ovat jääneet yhteishaussa yli.

Muutos koskee kaupungin omia lukioita. Helsingissä on myös lukuisia yksityisiä lukioita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat