Flow-festivaali neuvottelee uutta paikkaa Töölöstä

Flow-festivaalin siirtämisestä Olympiastadionille on HS:n tietojen mukaan neuvoteltu jo pitkään.

Suvilahti on ollut Flow-festivaalin koti vuodesta 2007 saakka.

| Päivitetty

Vuodesta 2007 Helsingin Suvilahdessa järjestetty Flow-festivaali saattaa muuttaa ensi kesänä Olympiastadionille ja sen ympäristöön.

Neuvotteluja Olympiastadionin kanssa ovat HS:n tietojen mukaan käyty jo pidempään, mutta ratkomatta on yhä monia seikkoja.

Yksi kynnyskysymys on hinta. Flow’n kaltainen festivaalituotanto vaatii viikkojen aluevarauksen ja vähintään useita päiviä lavan rakentamiseen. Festivaali täyttäisi Olympiastadionin varauskalenterin pitkäksi aikaa.

Suvilahteen verrattuna Olympiastadion on arvokas vaihtoehto.

HS kertoi huhtikuun lopussa, että kesän 2023 festivaalit ovat viimeiset Helsingin Suvilahdessa.

Myös Flow’n henkeen oleellisesti kuuluva urbaani ympäristö aiheuttaa haasteita Töölössä. Olympiastadionin ympärillä on tiiviimpää asutusta huomattavasti enemmän kuin Suvilahdessa.

Vuosille 2023–2025 Olympiastadionin konserteille on myönnetty vuosittain 16 tapahtumapäivää, jotka loppuvat kello 22–24. Yhtään kello 01 jatkuvaa tapahtumapäivää Olympiastadionille ei ole, Suvilahteen niitä on merkitty kaksi.

Rajaus ei ole ehdoton, vaan lisälupia ja -aikaa saattaa olla mahdollista saada harkinnan mukaan, mutta melurajojen ja esiintymisaikojen raamit ovat Taka-Töölössä ahtaammat kuin Suvilahdessa.

Ensimmäisen kerran Flow järjestettiin vanhoilla VR:n makasiineilla vuonna 2004. Kolme vuotta myöhemmin tapahtuma siirtyi Suvilahteen, jossa se järjestetään viimeisen kerran tänä kesänä.

Nyt festivaali joutuu siirtymään alueen lisääntyvän rakentamisen alta. Flow’n järjestäjät ovat kertoneet vahvistavansa festivaalin tulevan sijainnin elokuussa järjestettävien festareiden jälkeen.

Helsingissä kärsitään vakavasta tapahtumapaikkapulasta. Suvilahden rakentamisen lisäksi esimerkiksi Kaisaniemen puisto on näillä näkymin poissa käytöstä kesän 2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat