Reetta Vanhanen seuraa Fatim Diarraa Helsingin kaupungin­valtuuston puheen­johtajana

Vihreät valitsi valtuustoryhmän vetäjä Vanhasen ehdokkaakseen keskiviikkona.

Reetta Vanhanen on johtanut vihreää valtuustoryhmää loppuvuodesta 2019.

| Päivitetty

Vihreiden valtuustoryhmä valitsi toisen kauden kaupunginvaltuutetun Reetta Vanhasen (vihr) ehdokkaakseen valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi.

Vanhanen on johtanut vihreää valtuustoryhmää loppuvuodesta 2019. Vanhanen on lääketieteen ja kirurgian tohtori, anestesiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri ja pienen lapsen äiti, häntä kuvaillaan Helsingin Vihreiden tiedotteessa.

Eduskuntaan valittu nykyinen puheenjohtaja Fatim Diarra (vihr) ilmoitti keskiviikkona luopuvansa Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajuudesta. Tiedotteessa hän perustelee päätöstä sillä, että valta ei keskittyisi liikaa samoille ihmisille.

Fatim Diarra

Diarra kertoo jatkavansa rivivaltuutettuna ja kansanedustajana.

”Pidän valtavan tärkeänä, että saadessaan lisää valtaa pitää entistä tiukemmin kiinni omista periaatteistaan eli vallan jakamisesta. En pidä sitä oikeudenmukaisena, että kun helsinkiläiset ovat valinneet minut kansanedustajaksi, jatkaisin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana”, hän toteaa tiedotteessa.

Vanhanen kertoo ryhtyvänsä tehtävään suurella innostuksella.

”Haluan vaalia kunnioittavaa ja asiallista keskustelukulttuuria. Erimielisyydet ja väittelyt kuuluvat politiikan ytimeen, mutta loputon vastakkainasettelu ja asioiden kärjistyminen vaikeuttavat yhteiskunnallista keskustelua”, Vanhanen kertoo vihreiden tiedotteessa.

Kaupunginvaltuusto päättää kaupunginvaltuuston puheenjohtajasta kokouksessaan 14. kesäkuuta. Puheenjohtajan paikka kuuluu vihreille vuoden 2021 kuntavaalien ryhmäneuvotteluiden perusteella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat