Tapahtuma-areenalle ehdotettiin uutta paikkaa, Helsinki toppuuttelee

Nimekkäät kiinteistökehittäjät ehdottavat voimalan ja rannan väliin mittavaa tapahtuma-areenaa.

Jos tapahtuma-areena sijoittuisi vanhan voimalan ja rannan väliin, sen tieltä olisi purettava pois muun muassa voimalalaitteistoa.

| Päivitetty

Helsingin kaupungin maankäyttöjohtaja Rikhard Manninen ei tuoreeltaan ole liputtamassa sen puolesta, että Hanasaaren voimalan taakse voitaisiin rakentaa mittava urheilu- ja kulttuuritapahtumien areena.

Mannisen mukaan kaupunki mitä todennäköisimmin järjestää voima-alueen tulevaisuudesta idea- tai suunnittelukilpailun. Tästä kilpailusta saati sen aluerajauksesta ei vielä ole päätöksiä.

”Mutta mitään kilpailua ei voida järjestää ennen kuin on tehty kattavat maaperäkartoitukset ja taloudelliset selvitykset”, Manninen sanoo.

Manninen ei tässä vaiheessa kommentoi areenahanketta millään tavoin.

Kaupunki antoi aiemmin toukokuussa rukkaset Suvilahden kaasukellojen väliin sovitellulle hallihankkeelle. Nyt sama nimekäs taustajoukko on ehdottamassa Pohjoismaiden suurinta, 17 000 asiakkaan jättiareenaa Hanasaaren voimalan kylkeen merenrantaan.

Uusimmassa suunnitelmassa jättiareena rakennetaan osaksi Hanasaaren voimalaa. Areenan kokoluokka on säilynyt samana noin 17 000 asiakkaassa.

HS kertoi aiemmin torstaina uudesta Hanasaari-ideasta, jota on kehittämässä nimekäs joukko – muun muassa rakennusyhtiö SRV:n perustajajäsen Ilpo Kokkila, SRV:n entinen varatoimitusjohtaja Timo Nieminen sekä jääkiekkovalmentaja Olli Jokinen.

Suvilahden areena -yhtiön toimitusjohtaja Timo Nieminen kertoi HS:lle, että uudelle areenalle on markkinakyselyn perusteella tarvetta Helsingissä.

”Suuret tapahtumajärjestäjät edellyttävät tietynkokoisia areenoita, jotta heidän liiketoimintansa olisi järkevää ja kannattavaa”, Nieminen kommentoi

Oikaisu 25. toukokuuta kello 17.01: Korjattu jääkiekkovalmentajan sukunimi Niemisestä Jokiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat