Helsingin keskustasta katosi tuhansia sähköpotkulautoja

Helsingin kaupungin mukaan keskustassa on tällä hetkellä selvästi vähemmän sähköpotkulautoja kuin viime vuonna.

Sähköpotkulautoja Sörnäisten rantatiellä kesällä 2022.

Helsingissä on käynyt kato sähköpotkulaudoista. Kaupunkiympäristön toimialan mukaan kaupungin keskustassa on tällä hetkellä noin 4 000 lautaa vähemmän kuin viime toukokuussa.

Kaupunkiympäristö kertoi asiasta perjantaina Twitter-tilillään.

Helsingin kaupunki on jatkanut sähköpotkulautojen siirtämistä tasaiseen tahtiin, kertoo kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila.

Tähän mennessä potkulautoja on siirretty 168 kappaletta.

Helsingin kaupunki aloitti siirtomaksujen perimisen väärin pysäköidyistä potkulaudoista huhtikuun puolivälissä. Lasku siirrosta menee sähköpotkulautoja vuokraavalle yritykselle.

Lähisiirtomaksu maksaa sähköpotkulautoja vuokraaville yrityksille on 55 euroa ja varastosiirtomaksu 60 euroa.

Pysäköintirajoitus koskee kantakaupungin eteläosaa. Rajoitusalueella sähköpotkulaudat saa pysäköidä vain niille tarkoitettuihin paikkoihin.

Pysäköintialueiden maalaukset ovat vielä kesken, mutta ne on jo merkitty liikennemerkeillä. Kossila arvelee, että siirtomäärät voivat kääntyä laskuun, kun pysäköintialueiden maalaukset saadaan valmiiksi.

Kaupungin pysäköinninvalvonta siirtää sähköpotkulaudan, jos se aiheuttaa huomattavaa haittaa tienkäytölle tai muulle liikenteelle.

Jos väärin pysäköidyn sähköpotkulaudan aiheuttama haitta ei ole huomattava, pysäköinninvalvojat ilmoittavat siitä operaattorien siirtotiimille, joka käy siirtämässä potkulaudan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat