Mies sai tuomion naisystävänsä tyttären hyväksikäytöstä

Kolmekymppinen mies lahjoi alakouluikäistä tyttöä makeisilla ja rahalla.Hän kielsi uhria kertomasta tapahtumista äidilleen.

Miehen tuomio aleni hovioikeudessa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1984 syntyneen miehen vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies oli noin 1,5 vuoden aikana kosketellut useita kertoja naisystävänsä tytärtä vaatteiden alta. Uhri oli tekojen aikaan 8–9-vuotias.

Rikokset ajoittuvat vuosille 2015-2017. Uhri kertoi teoista äidilleen vasta muutama vuosi sen jälkeen, kun äiti ja miesystävä olivat lopullisesti eronneet.

Äidin ja miehen on-off-suhde alkoi vuonna 2015. Pariskunta vietti runsaasti aikaa naisen kotona Helsingissä, ja toisinaan mies myös asui siellä.

Hyväksikäyttö tapahtui, kun äiti oli töissä. Yrittäjänä työskennellyt mies oli välillä päivisin kotona kaksin uhrin kanssa.

Uhri kertoi, että mies oli lahjonut ja kiristänyt lasta makeisilla ja rahalla. Mies oli kieltänyt kertomasta tapahtumista uhrin äidille.

Mies kiisti syytteen. Puolustus arvioi, että uhri saattoi haluta kostaa miehelle.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että uhrin kertomusta pystyi pitämään luotettavana ja vakuuttavana, erityisesti huomioiden uhrin ikä. Uhrin kertomuksen katsottiin riittävän miehen tuomitsemiseksi.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen vankeustuomion lisäksi maksamaan uhrille 5 000 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Mies määrättiin myös 60 tunnin yhdyskuntapalvelukseen.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Valitusta mies perusteli muun muassa sillä, että uhrin kertomukseen oli vaikuttanut Youtubesta nähty video, jossa käsiteltiin hyväksikäyttöä.

Hovioikeus katsoi, että teko-olosuhteet, seksuaalisten tekojen laatu sekä uhrin ikä huomioiden, oikeudenmukainen seuraus teoista olisi vuoden ja kahden kuukauden ehdollinen vankeustuomio.

Helsingin hovioikeus alensi tuomiota kahdella kuukaudella sekä kumosi yhdyskuntapalvelun. Sen lisäksi uhrille maksettava korvaus alennettiin 3 000 euroon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat