Espoo    |   HS Espoo

Monttu ammottaa tyhjyyttään keskellä Tapiolaa: 12-kerroksisen tornitalon pitäisi olla kohta valmis, mutta töitä ei ole vielä edes aloitettu

Vesiputoustalon paikalle rakennettavien kerrostalojen aloitusaikataulu on venynyt. Näillä näkymin rakennustöiden on tarkoitus alkaa ensi vuoden aikana.Tapiolassa paraatipaikalla on noin vuoden verran ammottanut suuri, tyhjä monttu.

Paikalta purettiin Vesiputoustalona tunnettu toimistorakennus viime kesänä. Sen tilalle pitäisi nousta kaksi 12-kerroksista tornitaloa.

Tapiolan Feenixiksi nimettyjen tornitalojen ennakkomarkkinointi alkoi viime syksynä, ja rakennustöiden oli tarkoitus alkaa keväällä. Toisin kuitenkin kävi. Ennakkomarkkinointi keskeytettiin keväällä, ja rakennustyötkin alkavat näillä näkymin vasta ensi vuoden puolella.

Viivästys johtuu siitä, että tornitalojen rakennuttajat, Maxbuild Uudistuotanto Oy ja Jealha Oy, ovat tarkentaneet ja muokanneet rakennuksen suunnitelmia. Muutokset pitää vielä hyväksyttää rakennusvalvonnalla ennen rakennustöiden aloittamista.

”Pohjarakenne muuttunut aika paljon. Siellä on vetäydytty tontilla sisäänpäin, jotta voidaan hallita koko rakentaminen omalta tontilta käsin, eikä tarvitse mennä muiden tonteille, jota oltaisiin jouduttu tekemään nykyisen voimassa olevan rakennusluvan puitteissa. Siinä olisi rakennusvaiheessa kohdistuneet valtavat riskit rakennuttajalle, jotka nyt on käytännössä poistettu”, Maxbuildin toimitusjohtaja ja yksi omistajista, Kristo Herold, perustelee suunnitelmiin tehtäviä muutoksia.

Mistä johtui, että suunnitelmia ryhdyttiin viilaamaan vasta tässä vaiheessa?

”En lähde sitä nyt tarkemmin avaamaan, että mikä siinä taustalla oli, mutta kuitenkin tämä muutos on kestävämpään suuntaan”, Herold sanoo.

Rakennuksen julkisivuun ei ole tulossa suuria muutoksia. Aikaisemmin suunnitelmissa oli kolmekerroksinen parkkihalli, uusissa suunnitelmissa se muuttuu kaksikerroksiseksi. Asuntojen määrä ja mitoitus pysyy samana: tornitaloihin on edelleen suunnitteilla yhteensä noin 260 asuntoa.

Tapiolan Feenixin ennakkomarkkinointi on tarkoitus aloittaa keväällä, kun muutosluvat on saatu. Rakennusten lopullisesta valmistumisaikataulusta ei vielä tässä vaiheessa ole varmuutta.

”Nyt ollaan arvaamassa, koska kaikki riippuu siitä, miten suunnittelu valmistuu ja miten lupaprosessi etenee rakennusvalvonnassa. Tietysti myös se vaikuttaa, miten ennakkomarkkinointi käynnistyy, miten isoa kiinnostusta on kohdetta kohtaan”, Herold sanoo.

Tavoite on, että vähintäänkin ensimmäinen vaihe, eli ensimmäinen kahdesta tornista sekä viisikerroksinen lisäsiipi valmistuisivat vuoden 2022 loppuun mennessä. Kakkosvaiheen kanssa saattaa mennä vuoteen 2023, Herold arvioi.

”Se on todennäköisintä, mutta pyrimme kuitenkin vielä siihen vuonna 2022 valmistumiseen.”

Alunperin ensimmäisen tornin piti valmistua keväällä 2021.

Tapiolan alueen kehittämisestä vastaa projektinjohtaja Antti Mäkinen luottaa siihen, että Tapiolan Feenix vielä nousee Vesiputoustalon montusta.

”Toki tässä olisi hyvä päästä mahdollisimman nopeasti liikkeelle. Usko ja luottamus on siihen, että tämä tästä lähtee rakentumaan”, Mäkinen sanoo.

Maxbuild Uudistuotanto Oy on osa Maxbuild -konsernia. Kristo Herold ja hänen puolisonsa Mari Herold omistavat 90 prosenttia Maxbuild Oy:n osakkeista.

Maxbuild Oy on rakennuttanut aiemmin Espooseen rivitaloasuntoja Lippajärvelle ja kerrostalon Nöykkiöön.

Jealha Oy asunto- ja kiinteistösijoittamiseen painottunut sijoitusyhtiö. Yrityksen omistaa Jere Hanttu. Jealha on toteuttanut aiemmin yhteistyössä Maxbuildin kanssa muun muassa Espoon Nöykkiössä sijaitsevan kerrostalon.

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Cheyenne Järvinen kyllästyi ravinto­lisien tyrkyttämiseen somessa: ”En usko siihen huuhaahan” – Sen jälkeen alkoi palautevyöry

  2. 2

   Ravitsemustieteen professori hätkähti lentokentällä kaadettua aamu­konjakkia – Onko aamujuominen erityisen suomalainen ilmiö?

  3. 3

   Hiilihydraattien välttely on usein turhaa, sillä kehon voi totuttaa käyttämään niitä tehokkaammin, sanoo ravitsemusterapeutti ja antaa kolme vinkkiä

   Tilaajille
  4. 4

   Miehet katoavat työmarkkinoilta, eikä kukaan tiedä minne – olisiko syynä miehen kunnia?

  5. 5

   Pikaluistelija Mika Poutala sai joukkuetovereiden kuupan kiehumaan: päävalmentaja nimesi hänet ”löylyttäjäksi”

  6. 6

   Jopa miljoonan suomalaisen kehossa jyllää esidiabetes, eivätkä he tiedä sitä

   Tilaajille
  7. 7

   Voi olla, että korot eivät nouse vuosi­kausiin – Mitä se tarkoittaa koti­talouksien kannalta?

   Tilaajille
  8. 8

   Mitä jos keinotekoiset aivot tajuavat olevansa olemassa? Tutkijat huolestuivat laboratorioissa kasvatetuista miniaivoista

  9. 9

   Kuollut isä juoksi kodin ohi keltaisissa shortseissa – Terveetkin ihmiset näkevät harhoja, ja tutkijan mukaan niihin liittyy vaarallinen tabu

   Tilaajille
  10. 10

   Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa: syyksi kerrottiin ”karkea niskoittelu” ja kuningattareen liittyvä valtapeli

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  2. 2

   Kotityöt kasautuvat naisille miesten tajuamatta – Helsinkiläispari jakaa työt tasan: ”Excel on nostanut tyytyväisyyttäni enemmän kuin kosinta”

   Tilaajille
  3. 3

   ”Koko Suomi kaatui minun vastaanotolleni”, sanoo lääke­kannabiksen reseptien kirjoittamisen lopettanut lääkäri

  4. 4

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  5. 5

   Maksoin hoitajan ojentamasta kumiletkusta 64 euroa: onko hoitokuluvakuutuksista tullut lääkäriasemille rahastusautomaatti?

  6. 6

   Mitä jos keinotekoiset aivot tajuavat olevansa olemassa? Tutkijat huolestuivat laboratorioissa kasvatetuista miniaivoista

  7. 7

   Poliisien etujärjestön puheen­johtaja ihmettelee, missä roolissa Ohisalo teki selvitys­pyynnön mielen­osoituksista – myös opposition edustajilta arvostelua

  8. 8

   Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa: syyksi kerrottiin ”karkea niskoittelu” ja kuningattareen liittyvä valtapeli

  9. 9

   Uni ja liikunta puhdistavat aivot, mutta korkea verenpaine heikentää pään pesukoneen tehoa

   Tilaajille
  10. 10

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  4. 4

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  5. 5

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  6. 6

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  7. 7

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   HS:n erikoisartikkeli vie ruotsalaisten orjasaarelle: Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaavallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  10. 10

   Yrittäjät pakenivat uudesta kauppa­keskuksesta Espoossa, Juha Kumaran liikkeessä kävi päivässä alle kymmenen asiakasta: ”Ihan floppi”

  11. Näytä lisää