Espoo    |   HS Espoo

”Pieni työ” lähti kierroksille Espoossa: Metroaseman ulko-ovea on rakennettu jo vuosi

Kaupunki lupaili jo vuosi sitten, että asukkaiden oikoreittinä käyttämä hätäpoistumistie muutetaan viralliseksi kulkureitiksi Urheilupuiston metroasemalla. Uudistetun reitin pitäisi olla valmis helmikuussa.Urheilupuiston metroasemalta Jousenkaaren suuntaan kulkevat ovat vihdoin saamassa virallisen kulkureitin, joka lyhentää heidän matkaansa usealla sadalla metrillä.

HS Espoo kertoi vuosi sitten, kuinka Jousenkaaren suuntaan kulkevat olivat ryhtyneet käyttämään kulkureittinään metroaseman yhteyteen rakennetun pysäköintitalon hätäpoistumistietä.

Lue lisää: Ihmiset oikaisevat pysäköintitalon hätäpoistumistien kautta metrolle – Espoo antoi periksi ja nyt siihen tehdään virallinen kulkureitti

Nyt epävirallisesta reitistä ollaan tekemässä virallista. Asemasta vastaava Länsimetro oy aloitti viime vuoden puolella rakennustyöt virallisen kulkureitin rakentamiseksi hätäpoistumistien paikalle.

”Tähän lähdettiin matkustajilta saadun palautteen pohjalta. Tämä lyhentää monien käyttäjien matka-aikaa selvästi”, sanoo Länsimetron viestintäjohtaja Satu Linkola.Myös Espoon kaupunki toivoi sujuvamman kulkuyhteyden rakentamista. Espoon kaupungin teknisen toimen johtaja Olli Isotalo kertoi vuosi sitten HS Espoolle, että muutostöiden valmistelu oli jo aloitettu.

”Kyseessä on pieni työ. Vähän pitää töitä tehdä pysäköintitalon ulkopuolella. Kyse ei onneksi ole suuren suuresta asemasta”, Isotalo sanoi.

Muutostöissä sisäänkäynnille rakennetaan muun muassa uusi ulko-ovi ja sisäänkäyntikatos. Kulkuyhteydestä tehdään myös esteetön. Ihan läpihuutojuttu ei uuden kulkuyhteyden rakentaminen ole ollut.

”Tämä on vaatinut omat lupamuutoksensa ja viranomaistarkistuksensa”, Linkola sanoo.

Hätäpoistumistien ovi on ollut suljettuna muutostöiden ajan. HS Espooseen otti yhteyttä lukija, joka kummasteli, eikö hätäpoistumistien sulkemisesta vanerilevyillä aiheudu turvallisuusuhkaa.

Linkola vakuuttaa, että näin ei ole.

”Asemalla on vaihtoehtoinen pelastautumisreitti. Työn tekemisen ajaksi alkuperäinen ovi on laitettu kiinni, mutta muuten hätäpoistumistie on käytössä. Sinne on toinen sisäänkäynti.”

Uudistettu kulkuyhteys Jousenkaaren suuntaan on tarkoitus ottaa käyttöön helmikuussa, kunhan siellä on ensin tehty viimeiset viranomaistarkistukset.

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Onko koronavirus lähestymässä käänne­kohtaansa? Suomalais­professori uskoo tämän viikon olevan ratkaiseva

  2. 2

   Hotelli Tornin 11. kerroksessa oli huone, jonne asiakkailla ei ollut asiaa – Sinne piilotettua kätköä suojeltiin salaisella hälytysnapilla

  3. 3

   Asiakas meni 50 euron hammas­tarkastukseen ja sai liki 200 euron laskun – Hammas­lääkäri­asemien toiminta poikii valituksia

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinkiläinen demaripoliitikko saa syytteen petoksesta: ”En tiedä asiasta mitään”

  5. 5

   Diplomi-insinööri Sonja Heikkilä yllyttää luopumaan yksityisautoista ja ennustaa, mitä Helsingin liikenteeseen seuraavaksi tupsahtaa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläinen demaripoliitikko saa syytteen petoksesta: ”En tiedä asiasta mitään”

  2. 2

   Tällainen on dash-ruokavalio, joka edistää terveyttä monipuolisesti – Sitä voi suositella ”ihan kaikille”, sanoo asiantuntija

   Tilaajille
  3. 3

   Jasper Pääkkönen näytteli pääroolia 22 miljoonaa euroa maksaneessa tv-sarjan pilotissa, jota kukaan ei tule näkemään: ”Tuntuu raadolliselta ja rajulta”

   Tilaajille
  4. 4

   Peter Nygård päätti hiljaisuutensa raiskausväitteistä

  5. 5

   Koronavirus vaati Italiassa seitsemännen kuolon­uhrin, tartunnan saaneita yli 200 – Milanolais­hotellin virkailija HS:lle: ”Nyt lähtee yli 200 euron huone kahdeksalla­kympillä”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  5. 5

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  6. Näytä lisää