Espoo    |   HS Espoo

Onko tässä Suomen säälittävin jalkapallokenttä? Maalit seisovat kuraisella työmaalla ja pallo voi pudota louhikkoon

Jalkapallomaalit tuotiin Kehä I:n kannen päälle rakennetulle puistoalueelle liian aikaisin. Pelipaikka on tarkoitus ottaa käyttöön vasta sitten, kun puistoalue on valmis.Näky on aika lohduton: kaksi jalkapallomaalia nököttää mutaisella kentällä. Molempien maalien alla on kaistale vihreää tekonurmea, joka suorastaan hohtaa mustaa maata vasten.

Aivan maalien vieressä on työmaa-aita, jonka takana on useiden metrien pudotus louhikkoon. Sinne kun pallon vahingossa potkaisee, ei sitä enää käydä hakemassa. Eipä sillä, mutainen maa näyttää siltä, että se voisi houkutella puoleensa korkeintaan suopotkupallon pelaajia, jos heitäkään.

Kysymys kuuluukin, miksi ihmeessä selvästi keskeneräiseen puistoon Kehä I:sen kannen päälle Keilaniemeen on tuotu kaksi upouutta jalkapallomaalia?

Vastaus on, että maalit ovat juuri siinä, missä niiden on tarkoituskin olla. Ne vain on tuotu paikalleen vähän turhan hyvissä ajoin. Ehkä jopa vuosia liian aikaisin.

Kyseiselle paikalle on suunnitelmissa merkattu pieni pelikenttä, mutta se on tarkoitus ottaa käyttöön vasta, kun kentän viereen suunnitellut tornitalot pihoineen valmistuvat. Tähän voi mennä vuosia.

Keilaniemen puistosta vastaava urakoitsija kuitenkin toimitti maalit puistoon jo nyt.

”Urakoitsija on tässä toiminut, kuten piti. Meidän olisi pitänyt oivaltaa sanoa, ettei niitä tarvita vielä”, sanoo rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare Espoon kaupungilta.

Ensi kesänä Keilaniemenpuistossa pitäisi olla jo nurmikkoa, mutta pallopelien kanssa saadaan tosiaan odottaa tornitalojen valmistumista.

”Alue on vielä toistaiseksi sen verran kapea ja sen takana on työmaamonttu, että siinä voi olla riskinsä, jos lapset siinä pelaavat ja pallo menee monttuun”, Lehtikankare sanoo.

Maalit on nyt tarkoitus viedä jollekin toiselle kentälle odottamaan alueen valmistumista.

Keilaniemen alue on ollut viime vuosina kovassa myllerryksessä, ja rakennustyöt alueella jatkuvat vielä pitkään.

Kehä I:n tunneli valmistui kesäkuussa. Tunnelin päälle rakennettiin Keilaniemenpuisto, jonka tarkoitus on yhdistää Keilaniemi ja Tapiola.

SRV on suunnitellut Keilaniemenpuiston itäpuolelle neljää tornitaloa, joiden rakentamisaikataulu on vielä avoin. Jalkapallomaalit sijaitsevat tornitaloille varatun alueen vieressä.

Metroaseman kupeessa sijaitsevaan Keilaniemenrantaan on puolestaan tulossa muun muassa merentäyttöä, uusi kävely-yhteys rantaan, korkea toimisto- ja hotellirakennus sekä toriaukio ja paviljonkirakennuksia.

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Haavisto-päätös on poliittisen järjestelmän voitto: Keskiöön nousi asia, joka kertoo Suomesta paljon

  2. 2

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  3. 3

   Helsinkiläisen taloyhtiön osakas ajautui taloyhtiön kanssa riitoihin hybridiauton lataamisesta, kiista tuli osakkaalle kalliiksi

  4. 4

   Osa ihmisistä kävelee ”istuma­kävelyä”, joka voi aiheuttaa kipuja niskassa asti – Fysio­terapeutti neuvoo kolme liikettä, joilla kävelystä tulee ryhdikästä ja sulavaa

   Tilaajille
  5. 5

   Vesi valtasi ennennäkemättömällä tavalla Arabianrannan – Video näyttää, miten ahven uiskentelee keskellä nurmialuetta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Osa ihmisistä kävelee ”istuma­kävelyä”, joka voi aiheuttaa kipuja niskassa asti – Fysio­terapeutti neuvoo kolme liikettä, joilla kävelystä tulee ryhdikästä ja sulavaa

   Tilaajille
  2. 2

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  3. 3

   Mies kasasi pihalleen romua, jätettä ja jopa puolikkaita junanvaunuja – Kuvat näyttävät, miten ympäristöä turmeltiin vuosien ajan

  4. 4

   Kansallispuiston kokoinen riita: Espoo aikoo jyrätä 2 000 hehtaaria arvokasta metsää, tilalle pientaloja

  5. 5

   Valtava valonheitin pystytettiin ilmoittamatta Paula Arteksen ikkunan alle, eikä kokonainen kortteli ollut saada unta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Kun ikuisesti reipas uupuu, kukaan ei huomaa – On väärin luulla, että jokainen pystyy pyytämään apua

  5. 5

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  6. Näytä lisää