Susi liikkui asuinalueen liepeillä Pohjois-Espoossa – Asiantuntija: Ei missään nimessä tavanomaista - Espoo | HS.fi
Espoo|HS Espoo

Susi liikkui asuinalueen liepeillä Pohjois-Espoossa – Asiantuntija: Ei missään nimessä tavanomaista

Susi kuljeskeli Espoon ja Vantaan rajamailla. ”Ei susi missään nimessä tavanomainen täällä ole”, kommentoi ympäristökeskuksen asiantuntija.

Julkaistu: 7.2. 14:44

Useat ihmiset kertovat nähneensä suden torstaina asutuksen lähellä Pohjois-Espoossa Vantaan ja Espoon rajamailla. Aiheesta käytiin keskustelua paikallisessa Facebook-ryhmässä, jonne ihmiset olivat myös jakaneet kuva- ja videomateriaalia sudesta.

Luonnonvarakeskuksen Luken tutkimusprofessori Ilpo Kojola sanoi torstaina Iltalehdelle, että kuvien ja videoiden perusteella kyseessä todella on susi.

Susihavainnot ovat Espoossa harvinaisia, joskaan eivät aivan poikkeuksellisia.

Pari vuotta sitten talvella moottoritieltä löytyi kuollut susi Länsi-Espoossa. Keväällä 2017 puolestaan raportoitiin isokokoisesta sudesta, joka liikkui Espoon ja Kirkkonummen rajalla.

”Kyllä niitä aina silloin tällöin metsäyhteyksiä pitkin tulee, mutta ei susi missään nimessä tavanomainen täällä ole. Pohjois-Espoossa Nuuksion alue on tietysti aika iso metsäalue ja suhteellisen luonnontilainen, ja siitä jatkuvat hyvät metsäyhteydet ylös muualle Suomeen”, pohtii Espoon ympäristökeskuksen erityissuunnittelija Kalevi Hiironniemi.

Espoon ympäristökeskukselle on tänä talvena ilmoitettu mahdollisista suden jäljistä Ämmässuon kaatopaikan lähellä. Kaikki susihavainnot eivät kuitenkaan kantaudu ympäristökeskukselle asti, sillä usein havainnoista ilmoitetaan suoraan paikalliselle riistanhoitoyhdistykselle.

Luonnonvarakeskuksen tuorein susikanta-arvio on viime keväältä. Sen mukaan koko Suomessa on noin 185–205 sutta.

Susi on rauhoitettu ja sen metsästäminen on luvanvaraista.

Aamulla susi seikkaili Itä-Helsingissä, illalla susi oli jäädä Juha Sipilän auton alle Sipoossa – Mutta oliko kyseessä sama yksilö?

Seuraa uutisia tästä aiheesta