Kun ihminen katoaa, Seija Mettälä lähtee koirineen liikkeelle: Väinö-koiran ensimmäinen keikka päättyi pahimpaan mahdolliseen loppu­tulokseen - Espoo | HS.fi
Espoo|HS Espoo

Kun ihminen katoaa, Seija Mettälä lähtee koirineen liikkeelle: Väinö-koiran ensimmäinen keikka päättyi pahimpaan mahdolliseen loppu­tulokseen

Pelastuskoirat auttavat kadonneiden etsimisessä. Seija Mettälän Väinö-koira löysi kerran kadonneen, valitettavasti vain liian myöhään.

Seija Mettälä on ollut mukana pelastuskoiratoiminnassa parikymmentä vuotta. Nyt hänellä on kaksi koiraa: 7-vuotias Väinö, joka on jo eläkkeellä pelastuskoirahommista ja 3-vuotias Veeti, jota paraikaa koulutetaan pelastuskoiraksi.

Julkaistu: 1.3. 11:20

Se oli Väinön ensimmäinen etsintäkeikka. Kadonnut oli itsetuhoinen. Se tarkoitti, ettei tätä välttämättä löydettäisi elävänä.

Seija Mettälä ajoi Väinö kyydissään pimeää tietä kohti sovittua etsinnän johtopaikkaa. Jännitti sekä kadonneen, Seijan itsensä että Väinön puolesta. Autossa Seija alkoi puhua koiralle ääneen. Selitti, miten etsinnät etenevät ja miten Väinön tulisi toimia.

Luitko jo nämä?

Espoo - luetuimmat