Kolmen lapsen yksinhuoltaja Hinni Pekkarinen on taistellut läpi köyhyyden: Nyt hän aikoo jakaa omistaan ruokaa vähävaraisten perheiden lapsille - Espoo | HS.fi

Kolmen lapsen yksinhuoltaja Hinni Pekkarinen on taistellut läpi köyhyyden: Nyt hän aikoo jakaa omistaan ruokaa vähävaraisten perheiden lapsille

Espoolainen kolmen lapsen yksinhuoltaja Hinni Pekkarinen haluaisi auttaa vähävaraisten perheiden lapsia tarjoamalla näille ruokaa.

Poikkeuksellinen aika on herättänyt ihmisten auttamishalun

17.3.2020 18:08 | Päivitetty 17.3.2020 18:12

Kun maanantaina tuli tieto siitä, että koulut laitetaan kiinni koronaviruksen takia, Espoon Leppävaarassa asuva Hinni Pekkarinen sai idean.

Hän laittaa joka tapauksessa päivittäin ruokaa kolmelle pojalleen, joten siinä samalla voisi ruokkia myös pari muutakin lasta, joilla ei syystä tai toisesta ole kotona mahdollisuutta ruokailuun.

”Olen itse elänyt aika köyhissä oloissa ihan pienenä, ja nyt olen saanut olla aika tiukoilla tässä kolmen lapsen yksinhuoltajana. Kun tieto koulujen sulkemisesta tuli, mieleen tuli pelko niiden perheiden puolesta, joissa rahat ei riitä ruokaan. Esimerkiksi joissain perheissä, joissa vanhemmilla on päihdeongelma, kouluruokailu on saattanut olla lapsen ainut lämmin ruoka.”

Pekkarinen julkaisi Facebook-ryhmä Espoon puskaradiossa ilmoituksen, jossa hän kertoi ottavansa kotiinsa syömään sellaisia lapsia, joiden päivittäisen ruokailun järjestäminen ei kotona onnistu. Julkaisu sai todella positiivisen vastaanoton, mutta tiistai-iltapäivään mennessä yhtään avuntarvitsijaa ei ollut Pikkaraiselle vielä ilmoittautunut.

”Ihmiset ovat laittaneet viestiä ja kertoneet haluavansa avustaa ruokien hankkimisessa, mutta yhtään sellaista viestiä, jossa pyydettäisiin apua, ei ole vielä tullut. En tiedä, että tavoittaako viesti oikein kohderyhmää. Lapset ja nuoret eivät ole itse Facebookissa ja sellaiset vanhemmat, joilla itsellään on ongelmia, eivät välttämättä edes tajua, että lapsi näkee nälkää.”

Pekkarisen kolme poikaa ovat kaikki suhtautuneet äitinsä ideaan positiivisesti.

”Lapset ovat tottuneet siihen, että autan aina kaikkia. He sanoivat, että tämä on ihana idea, mutta että kyllähän tähän liittyy riski saada itse koronavirus. Toisaalta vähävaraisten perheiden lapset tuskin ovat käyneet esimerkiksi ulkomailla.”

Hygieniaan liittyvät asioita Pekkarinen on pohtinut myös siitä näkökulmasta, ettei itse tietämättään vie virusta eteenpäin.

”Olen miettinyt sitäkin, että antaisi ruokaa ovelta muovi- tai kertakäyttöastiaan. En vielä ihan tiedä, miten tämän käytännössä toteuttaa, mutta varmasti joku hyvä ratkaisu löytyy.”

Pekkarinen on ilahtunut siitä, miten voimakkaan auttamisenhalun koronavirus on ihmisissä nostanut esiin.

”On ihanaa, että ihmiset haluavat auttaa toisiaan!”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat