Nykypäivänä tämä ruoka kelpaisi vain harvalle – sen sijaan 1940-luvulla espoolaiset naiset jopa kilpailivat, kuka kokkaa niukan annoksen parhaiten - Espoo | HS.fi

Nykypäivänä tämä ruoka kelpaisi vain harvalle – sen sijaan 1940-luvulla espoolaiset naiset jopa kilpailivat, kuka kokkaa niukan annoksen parhaiten

Entisajan espoolaisen ruokalautasen täyttivät peruna ja silakka. Tarja Rae lähti selvittämään, löytyykö Espoosta sittenkin omia perinneruokia. Historiasta löytyi yllätyksiä.

Juustotangot, ludivedo ja kalaruuat ovat esimerkiksi kuuluneet espoolaiseen ruokapöytään.

4.4.2020 11:55 | Päivitetty 4.4.2020 11:58

Jos Espoossa tahtoi herkutella 1940-luvulla, eteensä saattoi saada vaikkapa lautasellisen perunapuuroa. Sellainen tapa oli esimerkiksi Lintuvaarassa asuneilla naisilla, jotka jopa kilpailivat siitä, kuka tekee parasta perunapuuroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat