Kauniaisissa toimiva yhdistys osti kasan lahjakortteja paikallisesta kahvilasta ja päätti muistaa niillä hoivakodin työntekijöitä - Espoo | HS.fi
Espoo|HS Espoo

Kauniaisissa toimiva yhdistys osti kasan lahjakortteja paikallisesta kahvilasta ja päätti muistaa niillä hoivakodin työntekijöitä

Lahjakorteilla voi tukea sekä pienyrittäjää, mutta myös muistaa kovien rajoitusten ja koronaviruspandemian keskellä töitä tekeviä.

Kauniaisissa sijaitsevan Villa Bredan hoivayksikön työntekijöitä muistettiin lahjakortein.

Julkaistu: 2.5. 13:56

Miten voisi tukea paikallista pientä yrittäjää ja samalla muistaa niitä, jotka tekevät näinä aikoina työtään esimerkiksi riskiryhmien parissa?

Tätä pohti Kauniaisissa asuva Mirja Tiri, joka oli saanut idean siitä, että paikallisen Villa Bredan hoivayksikön työntekijöitä voisi jotenkin muistaa. Vanhainkodeissa on tänä keväänä eletty ulkopuolisilta suljettujen ovien takana poikkeuksellisissa oloissa.

”Se henkilökunta on kovilla, eikä sitä työtä pysty tekemään etänä. Tämä paikka tuli mieleen, koska se on ainoa Kauniaisissa.”

Ajatus lahjakorteista syntyi, kun Mirja Tiri selasi kauniaislaisten Puskaradio Grani -Facebook-ryhmää ja huomasi, että jo joku toinen paikkakuntalainen oli toteuttanut samantyyppisen idean. Hän oli käynyt ostamassa lahjakortteja ja jakanut niitä kiitokseksi ruokakauppojen myyjille.

Tiri päätti ehdottaa lahjakortti-ideaa Espoo-Kauniainen Zonta-kerholle, jonka puheenjohtajana hän on aiemmin toiminut. Kerho on osa kansainvälistä naisten asemaa edistävää Zonta International -palvelujärjestöä.

Yhdistyksessä innostuttiin ideasta, ja parinkymmenen euron suuruiset lahjakortit päätettiin hankkia tukemalla paikallista kahvila- ja luomukauppa Lähellä Deliä.

”Päädyimme tähän, sillä sen piti olla tietysti pienyrittäjä ja mietimme, mistä saisi sillä summalla jotain sopivaa.”

Pääsiäisen jälkeen lahjakortit käytiin jakamassa. Myös Villa Bredasta kerrotaan, että hoivayksikön kaikki 58 työntekijää ovat lahjakortit saaneet, ja muistamisesta on oltu ilahtuneita.

Vastaavanlaisia lahjakorttimuistamisia voi tehdä kuka tahansa. Sosiaalisessa mediassa on esimerkiksi yksityishenkilöitä innostettu hankkimaan lahjakortteja, mutta Tiri kannustaa myös muita järjestöjä ja yhdistyksiä lähtemään mukaan.

Lahjakortteja voi hankkia esimerkiksi tukemalla paikallisia kahviloita, kampaamoita ja kauppoja. Kaupungin tai seurakuntien työntekijöiltä voi saada apua lahjakorttien saajien löytämiseksi, ellei itse jo tiedä, ketä haluaisi ilahduttaa, Tiri vinkkaa.

”Jokainen tuntee oman paikkakuntansa yritykset ja tarpeet parhaiten. Tässähän on vain mielikuvitus rajana, miten tämän voi toteuttaa.”

Luitko jo nämä?

Espoo - luetuimmat

Luetuimmat

Uusimmat