Kirjailija Jarno Alastalo oli kirjoittamassa ufo-kohtausta, kun ikkunan edessä lehahti ”tuntematon objekti” – ”Siinä oli liito-oravilla kolmen tunnin kunnon show” - Espoo | HS.fi
Espoo|HS Espoo

Kirjailija Jarno Alastalo oli kirjoittamassa ufo-kohtausta, kun ikkunan edessä lehahti ”tuntematon objekti” – ”Siinä oli liito-oravilla kolmen tunnin kunnon show”

Mikä harmaa outo olento siinä vilahti? Tätä mietti Jarno Alastalo, kun alkoi seurata liito-oravien näytelmää. Etelä-Espoon alueella liito-oravat ovat entistä kesympiä ja niistä tehdään toistuvasti havaintoja.

Liito-oravat ovat toukokuussa viihtyneet Keilaniemessä olevan kerrostaloyhtiön pihamaalla.

Julkaistu: 1.6. 8:12

Mikä harmaa outo olento siinä meni?

Näin Espoon Keilaniemessä asuva Jarno Alastalo muistaa ajatelleensa, kun hän myöhään toukokuisena sunnuntai-iltana havahtui katsomaan ulos ikkunasta, mitä ihmettä hänen kerrostalonsa pihamaalla tapahtui.

Liito-oraviahan siellä lenteli edestakaisin kahden kuusen välillä.

Kohtaaminen liito-oravien kanssa oli sattunut Alastalon kohdalla osuvaan hetkeen. Kirjailijana ja luennoitsijana työskentelevä Alastalo oli ollut juuri kirjoittamassa uutta kirjaansa Oudot tyypit (Avain), kun hän oli havahtunut ulkona alkaneeseen vilkkaaseen lentoliikenteeseen.

”Olin juuri kirjoittamassa kohtaa ufotutkijasta ja kuinka hän skeptiseenkin sävyyn kertoo kohtaamistaan tuntemattomista objekteista. Sitten itselleni tuntemattomia objekteja alkoi lentää ikkunan takana.”

Kun liito-oravien lentoa kuusesta toiseen vain jatkui, Alastalo päätti kuvata sen videolle. Noin viiden minuutin välein liito-oravat viuhahtivat puusta toiseen.

”Siinä oli kolmen tunnin ajan käynnissä kunnon show, kun kolme liito-oravaa lenteli kuusten väliä.”

Vasta puolenyön aikaan liito-oravat päättivät lentoesityksen.

Ennen toukokuun alussa tapahtunutta liitonäytöstä Alastalo ei ollut tavannut liito-oravaa, mutta sen jälkeen ne ovat tulleet pihamaalla tutuiksi. Kun viime torstaina pihalla näkyi jälleen liito-orava, hän lähetti siitä kuvan HS:n toimitukseen.

Viime aikoina etenkin Etelä-Espoon alueella liito-oravista on tehty toistuvasti havaintoja, vaikka Espoossa olevat noin 800 liito-oravaa ovat levittäytyneet melko tasaisesti eri puolille kaupunkia.

Liito-oravista on tullut myös entistä kesympiä. HS Espoo kertoi viime vuonna, kuinka liito-oravia on tullut asuntojen sisään esimerkiksi Tapiolassa, jossa on paljon liito-oravia.

Joulukuussa tehdyn jutun yhteydessä Espoon ympäristökeskuksen ympäristöasiantuntija Tia Lähteenmäki kertoi, kuinka liito-oravat ovat alkaneet urbanisoitua.

”Nykyiset liito-oravasukupolvet ovat sellaisia, että ne ovat syntyneet kaupunkiympäristössä ja tottuneet siihen.”

Tunteet täytyy saada purkaa, tietää verkkokeskustelun pioneeri Jarno Alastalo – Nyt hän kehittää uutta palvelua, jossa introvertitkin uskaltavat avautua

HS Espoo|Elena Vikström kuuli rapinaa ja sohvatuolissa odotti liito-orava – vaarantuneet jyrsijät tunkevat toistuvasti asuntoihin Tapiolassa

HS Espoo |Kutsumaton vieras istuskeli kolmen metrin päässä ja tuijotti Tom Johanssonia suoraan silmiin – ”Kun katsoin tarkemmin, tajusin, että se oli liito-orava”

Vessanpöntöstä voi todella nousta rotta tai jopa käärme – Näin kutsumattomat vieraat pidetään poissa

HS Espoo|Espoolainen Vesa Paularinne sai harvinaisen valokuvan kädessään olevasta liito-oravasta

Luitko jo nämä?

Espoo - luetuimmat