Ensin lukiolaiset osoittivat mieltään huonon sisäilman takia Leppävaarassa, nyt koko koulurakennus on maan tasalla - Espoo | HS.fi
Espoo|HS Espoo

Ensin lukiolaiset osoittivat mieltään huonon sisäilman takia Leppävaarassa, nyt koko koulurakennus on maan tasalla

Leppävaaran lukion rakennus purettiin sisäilmaongelmien vuoksi. Nyt lukio toimii entiseen Nokian toimistorakennukseen rakennetuissa tiloissa.

Tältä näytti Leppävaaran lukion purkutyömaa sunnuntaina 24. toukokuuta. Kuva on lukijan kuvaama.

Julkaistu: 2.6. 9:05

Leppävaaran lukion rakennus on nyt historiaa. 1950-luvulla rakennettu koulurakennus purettiin sisäilmaongelmien vuoksi.

HS Espoo kertoi viime lokakuussa, kuinka lukion opiskelijat vaativat mielenosoituksessa lukion pikaista siirtämistä hätäväistötiloihin. Alunperin lukion piti muuttaa väistötiloihin elokuussa 2019, mutta muuttoa lykättiin. Jossain vaiheessa näytti siltä, että vanhassa koulurakennuksessa olisi pitänyt viettää myös tämä kevät.

”Tämä ei ole kenenkään terveyden ja jaksamisen kannalta suotava tilanne. Tuntuu, ettei tilapalvelut ota tätä tilannetta vakavasti”, sanoi opiskelijakunnan puheenjohtaja Joonatan Saarenmaa lokakuussa.

Lue lisää: Leppävaaran lukiossa marssittiin ulos huonon sisäilman vuoksi – ”Tilanne on hirvittävän huono”, sanoo rehtori

Lopulta Leppävaaran lukio muutti vuodenvaihteessa hätäväistötiloihin Laajalahden kouluun, josta oppilaat oli puolestaan siirretty Otaniemeen odottamaan Laajalahden koulurakennuksen remontin valmistumista.

Leppävaaran lukio ehti olla hätäväistötiloissa Laajalahdessa muutaman kuukauden. Huhtikuussa lukiolle valmistuivat uudet tilat vanhaan Nokian toimistorakennukseen Karamalmille. Tiloja ei tosin vielä ole päästy kunnolla käyttämään, sillä lukiolaiset ovat opiskelleet koronavirustilanteen takia etänä.

Sen sijaan Leppävaaran lukiolle Karamalmille valmistuneita tiloja ovat käyttäneet Karakallion koulun 9.-luokkalaiset. Tämä johtuu siitä, että peruskoululaisille on koronavirustilanteen takia haettu väljempiä opiskelutiloja muun muassa lukioiden opetustiloista.

HS Espoo|Leppävaaran lukiossa marssittiin ulos huonon sisäilman vuoksi – ”Tilanne on hirvittävän huono”, sanoo rehtori

Luitko jo nämä?

Espoo - luetuimmat