”Paperilla opastusten pitäisi olla kunnossa” – Espoo tarkastaa Tapiolan opasteet, koska teatteria etsivät ihmiset eksyvät - Espoo | HS.fi

”Paperilla opastusten pitäisi olla kunnossa” – Espoo tarkastaa Tapiolan opasteet, koska teatteria etsivät ihmiset eksyvät

Espoon kunnossapitopuoli selvittää, ovatko kaupunginteatteriin vievät opasteet kunnossa. Ihmisiä on eksynyt matkalla näytöksiin.

Espoon kaupunginteatteri järjestää näytöksiä sekä Revontulihallissa että Espoon kulttuurikeskuksessa. Kaksi eri sijaintia sekoittavat entisestään katsojien suunnistamista oikeaan paikkaan.­

16.10. 17:17

Tapiolan työmaiden vaikutukset kaupunginteatterin arkeen ovat Espoon tiedossa, kertoo kaupunki.

HS kirjoitti perjantaina Espoon kaupunginteatterin omituisesta ongelmasta. Erityisesti julkisilla saapuvilla katsojilla on vaikeuksia löytää teatteriin, ja moni myöhästyy näytöksistä.

Opasteista on keskusteltu kaupunginteatterin kanssa aiemminkin, kertoo Espoon kaupungin liikenteenhallintapäällikkö Antti Savolainen.

Lue lisää: Espoon kaupunginteatterilla on outo ongelma: Katsojat eivät ehdi metroasemalta ajoissa näytöksiin, sillä he eksyvät työmaille

Savolainen kertoo, että HS:n uutisen nähtyään hän oli yhteydessä kaupungin kunnossapitopuoleen. Hän kertoo nyt pyytäneensä kunnossapitoa varmistamaan, että opastus kaupunginteatteriin on toteutettu viimeisimmän suunnitelman mukaan.

”Paperilla opastusten pitäisi olla kunnossa. Nyt en ole ihan varma, onko ne toteutettu maastoon kuten pitäisi”, Savolainen sanoo.

Aiemmin kaupunginteatterin markkinointi- ja viestintäpäällikkö kertoi ymmärtäneensä, että jalankulkijoille suunnatuista kylteistä vastaavat eri tahot kuin autoilijoille suunnatuista kylteistä.

Savolaisen mukaan vastuut ovat kyllä hajallaan, mutta eri tavoin. Espoon kaupunkiliikenneyksikkö vastaa jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja autoilijoiden opasteista sekä esimerkiksi bussiterminaalin opasteista, kertoo Savolainen.

”Kaikki maan pinnalla Tapiolassa olevat opasteet ovat meidän vastuulla. Jos mennään kauppakeskus Ainoaan, ovat opasteet kauppakeskuksen vastuulla ja metron puolella Länsimetron.”

Savolainen lisää ymmärtävänsä, että opastevastuiden hajautuminen voi tuntua maallikosta hankalalta.

Eri tahot kuitenkin pyrkivät tekemään tiivistä yhteistyötä Tapiolan opastuksissa, Savolainen kertoo. Hän kehottaa kansalaisia antamaan havaitsemistaan opaste-epäkohdista palautetta kaupungin palautepalveluun.

Mutta entä jos ei ole varma, kenen vastuulla mikäkin opaste on?

”Tarvittaessa välitämme palautteen eteenpäin oikealle taholle. Mieluummin annetaan palautetta meille kun jätetään kokonaan antamatta.”

Luitko jo nämä?

Espoo - luetuimmat