Robert Ramberg suoltaa poikkeuksellisesta muististaan yksityiskohtia 1970-luvulta – Hän pystyy osoittamaan Tapiolassa ikkunoita ja luettelee nimeltä entiset asukkaat

Robert Ramberg vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Tapiolassa, mutta ei sen jälkeen ajatellut kaupunginosaa vuosiin. Lopulta hän alkoi kertoa muillekin huikean tarkasta muististaan, millaista elo oli 1960- ja 1970-luvulla.

”Vallarit” eli Mäntyviidan ja Menninkäisentien välissä sijaitseva Käpälämäki oli suosittu nuorison kokoontumispaikka. Kuva on otettu vappuna 1972. Robert Ramberg on kuvassa ilmapallon vieressä vasemmalla.

5.12.2020 2:00 | Päivitetty 5.12.2020 6:13

223 askelta on meidän oveltamme Kino Tapiolan lippuluukulle: kerran laskin tuon etäisyyden. Portaat alas ulko-ovelle, ensin vähän matkaa suoraan, sitten heti käännös oikealle, mattojen tamppaustelineen ohi, Shell-huoltoaseman pihan poikki, elokuvateatterin sivun suuntaisesti muutama kymmenen askelta hiekkatietä, käännös vasemmalle, kymmenen askelta laatoituksella, kinon ovi auki ja heti oikealla on lipunmyynti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat