Kuin veitsellä leikattu – Raja näyttää eron Helsingin ja Espoon talvikunnossapidossa - Espoo | HS.fi

Kuin veitsellä leikattu – Raja näyttää eron Helsingin ja Espoon talvikunnossapidossa

Helsingin ja Espoon talvikunnossapidossa on eroja. Aurausta tehdään erilaisissa vuoroissa, ja Helsinki käyttää osalla reiteistä myös uudenlaista harjasuolausmenetelmää.

Uusi harjasuolausreitti alkaa Helsingin ja Espoon rajalta. Espoon suuntaan vievä kävelytie jäi perjantaiaamuna sohjoiseksi.­

9.1. 8:58

Helsingin puolella kävelytie kiiltää mustana ja suolattuna, mutta kuin veitsellä leikaten alkaa Espoon rajalta luminen sohjo. Lukijan lähettämä kuva osoittaa eron talvikunnossapidossa Helsingissä ja Espoossa.

Lehtisaaren kohdalla otetussa kuvassa näkyy, kuinka Espoo-tienviitan jälkeen kävelytien auraus loppuu kuin seinään.

Mistä tämä ero johtuu?

Talvikunnossapidon ero Helsingin ja Espoon rajalla on selkeä.­

Syynä on se, että Helsingin kaupunki tekee aurausta useammassa eri vuorossa, kertoo väliaikaisesti Espoon katutuotantopäällikön tehtävissä toimiva Leo Salo.

”Me Espoossa teemme aurausta vain yhdessä vuorossa”, hän sanoo.

Espoossa auraus aloitetaan yleensä aamulla seitsemältä. Riippuen kadun aurauksen kiireellisyysluokituksesta ja lumen määrästä, auraus aloitetaan joskus myös aiemmin.

Espoon ja Helsingin rajalla ei harjoiteta minkäänlaista yhteistyötä aurauksen suhteen. Kun kaupungin raja tulee vastaan, kääntyy aura-auto ympäri.

”Espoolla ja Helsingillä ei ole niin paljoa yhteistä rajaa, että sen suurempaa yhteistyötä kannattaisi tehdä”, sanoo Salo.

Rajalle on myös toinen selitys.

Helsingin jalankulku- ja pyöräväylien kunnossapidon projektipäällikkö Antti Takkunen kertoo, että Helsingin päässä Lehtisaaren kohdalla on otettu käyttöön uusi harjasuolausmenetelmä.

Helsingin harjasuolausreitin alkupiste on Lehtisaaressa Helsingin ja Espoon rajalla.

”Tämä on uusi menetelmä, jota Helsinki on suhteellisen itsenäisesti alkanut kokeilemaan. Tämä ei ole vielä vakiintunut yleiseksi toiminnaksi.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat