Ison kerrostalon työmaalla taas uusi takaisku Tapiolassa – Yllättävä konkurssi aiheuttaa ”pikkasen lisää vaivaa” - Espoo | HS.fi

Ison kerrostalon työmaalla taas uusi takaisku Tapiolassa – Yllättävä konkurssi aiheuttaa ”pikkasen lisää vaivaa”

Kaksi espoolaisen Maxbuild-konserniin kuuluvaa yhtiötä on ajautunut konkurssiin. Toinen konkurssiin menneistä yhtiöistä vastasi projektinjohdosta tapiolalaisella kerrostalotyömaalla.

Tapiolan Feenixin nousee vuonna 2018 puretun Vesiputoustalon paikalle. Kuva työmaalta on syksyltä 2020.­

22.1. 14:22

Tapiolan ytimessä sijaitsevalla kerrostalotyömaalla työt jatkuvat, vaikka rakennustyömaalla keskeisessä roolissa toiminut Maxbuild Uudistuotanto oy on ajautunut konkurssiin.

Maxbuild Uudistuotanto on osa espoolaista Maxbuild-konsernia. Rakennuslehti kertoi viime viikolla, että konserniin kuuluvat Maxbuild Uudistuotanto ja Maxbuild Korjausrakentaminen on asetettu konkurssiin.

Maxbuild on vastannut projektinjohdosta Tapiolan Feenix -nimisessä hankkeessa, jossa Tapiolan keskustaan rakennetaan kaksi tornitaloa sekä yksi matalampi rakennus.

Tapiolan Feenixin alta purettiin vuonna 2018 Vesiputoustalona tunnettu toimistotalo.

HS Espoo kertoi syksyllä 2019, että Tapiolan Feenixin rakennustyöt olivat viivästyneet. Viivästymiset olivat johtuneet siitä, että rakennusten suunnitelmia oli haluttu muokata ja tarkentaa, ja muutokset piti hyväksyttää rakennuslautakunnalla.

Lue lisää: Monttu ammottaa tyhjyyttään keskellä Tapiolaa: 12-kerroksisen tornitalon pitäisi olla kohta valmis, mutta töitä ei ole vielä edes aloitettu

Alunperin rakennustöiden piti alkaa keväällä 2019 ja ensimmäisen tornin piti valmistua tänä vuonna. Nyt näyttää siltä, että ensimmäinen tornitalo, As Oy Espoon Tulilintu, valmistuu vuonna 2023.

Maxbuild Uudistuotannon konkurssi ei vaikuta Tapiolan Feenixin rakennustöiden aikatauluihin ja ensimmäinen tornitalo todella valmistuu vuonna 2023, sanoo Jere Hanttu. Hantun omistama sijoitusyhtiö Jealha toimii Tapiolan Feenixissä rakennuttajana.

Lue lisää: Helsinkiläismies innostui asuntosijoittamisesta: Nyt kauppoja on takana yli 800 ja pian Tapiolan ytimeen nousee kaksi tornitaloa

Jealha omistaa Tapiolan Feenixiin kuuluvat kolme asunto-osakeyhtiötä sekä pysäköintiyhtiön kokonaisuudessaan. Maxbuild on ollut vastuussa työmaan projektinjohtamisesta, mutta omistuksia sillä ei Tapiolan Feenixissä ole, Hanttu sanoo.

”Konkurssi aiheuttaa meille ihan pikkasen lisää vaivaa, mutta en usko, että sillä on vaikutuksia rakentamiseen. Maxbuildilla ei ole ollut urakkasopimuksia, joten rakennustyöt ovat hoituneet ja hoituvat jatkossakin muilla voimin.”

Jere Hanttu omistaa sijoitusyhtiö Jealhan, joka rakennuttaa Tapiolaan kerrostaloja. Hanttu kuvattiin Tapiolan Feenixin työmaalla syksyllä 2020.­

Tapiolan Feenixin ensimmäisen tornitalon, asunto-osakeyhtiö Espoon Tulilinnun asunnot ovat olleet ennakkomarkkinoinnissa jonkun aikaa. Asunnoista on Hantun mukaan varattu noin 60 prosenttia.

”Ennakkomyynti on vetänyt hyvin.”

Tapiolan Feenixiin on tulossa yhteensä noin 200 asuntoa. Ensimmäisessä tornitalossa, jonka siis pitäisi näillä näkymin valmistua keväällä 2023, asuntoja on 78.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat