Espoosta löytyi jään alle hautautunut iPhone, jonka yli oli ajettu autolla - Espoo | HS.fi

Espoosta löytyi jään alle hautautunut iPhone, jonka yli oli ajettu autolla

Espoolainen Mira Hassimi louhi jäätyneen puhelimen esiin Karakallion ostoskeskuksen parkkipaikalta. Apunaan hän käytti auton jääraappaa.

Mira Hassimi kaivoi jäähän hautautuneen puhelimen esiin ja toimitti sen poliisille.­

26.2. 13:37

Espoolainen Mira Hassimi todisti tällä viikolla, miten vaihtelevat talvisäät voivat kohdella hukattua elektroniikkaa.

Hassimi oli nousemassa autosta Karakallion ostoskeskuksen parkkipaikalla, kun hän huomasi maassa jotain erikoista: puoliksi sulaneen jääsohjon keskellä näkyi musta neliö.

Neliö herätti Hassimin uteliaisuuden ja hän päätti kaivaa sen esiin. Nopeasti kävi ilmi, että kyseessä oli iPhone, jonka joku oli ehkä pudottanut maahan.

Puhelin oli ollut maassa jonkin aikaa, sillä se oli ehtinyt koteloitua jään sisään. Alkuviikon suojasää oli sulattanut osan puhelimesta näkyviin, mutta osa oli vielä tiukasti jään sisällä.

Hassimi joutuikin louhimaan puhelimen esiin auton jääraapan avulla.

”Ei siinä kestänyt onneksi kuin muutama minuutti. Olin harjoitellut maanantaina oman autoni kanssa, kun olin puhdistanut sitä jäästä, niin tiesin, mihin jääskraba pystyy.”

Kun Hassimi sai puhelimen esiin jään alta, kävi nopeasti ilmi, että puhelin tuskin enää tokeentuisi. Jäljistä päätellen sen yli oli ajettu autolla.

Hän päätti kuitenkin ottaa puhelimen talteen ja toimittaa sen poliisiasemalle Kiloon.

”Ajattelin, että vaikka kaikki tiedot voivat olla tallessa pilvipalvelussa ja puhelin on rikki, niin se on silti jonkun puhelin ja siellä voi olla jotain arvokkaita tietoja. Vein sen poliisille, sillä ajattelin, että siitä voi olla jollekulle vielä hyötyä.”

Se, että puhelin osui hänen silmiinsä jäisellä parkkipaikkalla, oli Hassimista jännittävä sattuma.

”Siitä tuli sellainen olo, että ehkä se oli tarkoitettu löydettäväksi. Harmi, jos siitä ei ole sen hukkaajalle enää mitään hyötyä.”

Lue myös: ”Elämäni pahin reissu” – Alijäähtynyt vesi teki jääkuoren Tero Viherron Mersuun ja samalla sekosi nykyauton automatiikka

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat