Joku ulostaa toistuvasti espoolaisen talon hissiin – Isännöitsijä aseeton merkillisen ongelman edessä - Espoo | HS.fi

Joku ulostaa toistuvasti espoolaisen talon hissiin – Isännöitsijä aseeton merkillisen ongelman edessä

Suurpellossa olevan kerrostalon hissiin on ulostettu ainakin neljä kertaa. Isännöitsijän mukaan ongelmaan on vaikea puuttua.

Lukijan kuva espoolaisen taloyhtiön sarjakakkaajalle osoitetusta lapusta.­

18.3. 8:41 | Päivitetty 18.3. 9:39

Espoolaisen taloyhtiön seinälle ilmestyi alkuviikolla lappu, joka on kohdennettu erikoiseen osoitteeseen: ”sarjakakkaajalle”.

Kyseinen henkilö on piinannut Suurpellon Klariksentiellä sijaitsevaa taloyhtiötä kuukauden ajan.

HS Espoon tavoittama talon asukas kertoo törmänneensä löyhkäävään läjään hississä neljä kertaa. Hänen mukaansa vaikuttaa siltä, että hissi on yleensä sotkettu aamun tai päivän aikana.

Asukkaan mukaan asia on aiheuttanut harmia, sillä esimerkiksi vanhukset ja pienlapsiperheet tarvitsevat hissiä viisikerroksisessa talossa.

Taloyhtiön isännöitsijä Aleksi Sutinen sai kuulla ongelmasta vastikään. Asukkaat olivat ilmoittaneet sotketusta hissistä huoltoyhtiölle, eikä asia siksi ollut kantautunut hänen korviinsa aiemmin.

Sutisen mukaan ongelmaan on vaikea puuttua, mutta tekijä yritetään tavoittaa. Hissi on siivottu joka kerta mahdollisimman pian sotkemisen jälkeen.

”Syitä ja motiiveja voi kukin meistä vain arvailla. Onko tämä sitten jonkun käsitys hyvästä jäynästä?”

Tapaus on Sutisen mielestä harmillinen mutta ei kuitenkaan yllättävä. Sutinen työskenteli aiemmin monen vuoden ajan huoltoyhtiössä, ja siellä vastaavankaltaisia tapauksia tuli hänen mukaansa vastaan ajoittain.

Suurpeltoa aloitettiin rakentamaan vuonna 2007. Alueesta oli määrä tulla Espoon moderni keskus, joka yhdistää asumisen ja työn.

Suunnitelmat kuitenkin vesittyivät, kun yritykset ja rakennusliikkeet vetäytyivät hankkeesta ja kustannukset nousivat odotettua korkeammaksi. Myös maaperän vetelyys hankaloitti rakentamista.

14 vuotta myöhemmin Suurpelto on edelleen kesken, ja sen uskotaan valmistuvan kokonaan 10–15 vuoden kuluttua.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat